Vanliga problem med en Samsung 42-tums TV

February 25

Liksom alla TV-apparater, kan Samsung TV med 42-tums skärmar ibland ge efter för problem som stör en användares visning - och lyssna - erfarenhet. För att hjälpa användarna handskas med vanliga TV-problem, Samsung ger flera felsökningstips i sina bruksanvisningar för 42-tums TV. Från och med 2011, producerar Samsung två 42-tums TV-modeller i USA: 430-serien och 450-serien. Båda modellerna är beroende av plasmateknik, vilket innebär att TV generera bilder på skärmen genom att elektriskt stimulera paneler fyllda med ädelgaser.

Kraft- och fjärrkontroll Problem

Om Samsung 42-tums TV: n inte slås på när du trycker på strömbrytaren på TV: n eller på TV: ns fjärrkontroll, se till att TV: ns nätsladd är ordentligt ansluten till ett fungerande eluttag. Om TV strömbrytare funktioner men inte fjärrkontrollens, kan du behöva ändra fjärrkontrollens batterier. Alternativt kan du kunna åtgärda problemet genom att rengöra överföringsfönstret i framkant av fjärrkontrollen eller genom att flytta närmare till TV: n så att fjärrkontrollen är mellan 5 och 6 fot från TV: n. Om TV: n slås ned oväntat, att TV: n tar emot en signal från en antenn eller kabelanslutning och att TV: ns insomningstimern är inställd på "Off". Du kan komma insomningstimern genom TV: ns inställningsmenyn.

bild problem

En Samsung 42-tums TV kan potentiellt lider av en mångfald av bildproblem. Dessa inkluderar bildstörningar, felaktiga eller saknade färger, dålig färg eller ljusstyrka, streckade linjerna som visas på kanterna av skärmen och har bilden fryser när du byter kanal. För att råda bot bildförvrängning, flytta mobiltelefoner och andra källor till elektriska störningar från TV: n. För att råda bot felaktiga eller saknade färger, se till att du har anslutit kablarna komponent till motsvarande anslutningspunkter på TV: n. Botemedel för dålig färg eller ljusstyrka inkluderar justera färg, ljusstyrka och skärpa värden inom bildmenyn; justering av energisparande alternativ i inställningsmenyn; och återställa bilden genom att välja "Bildåterställning" från "bildmenyn. rättsmedel för streckade linjer inkluderar att ställa in TV: n till 16-9 bildformat och ändra upplösningen för den kabelbox eller satellitmottagare. För att råda bot på bilden fryser, återställa din kabelbox eller ändra dess upplösning.

ljud problem

Låter problem som kan uppstå med en Samsung 42-tums TV inkluderar en brist på ljud, en låg maximal volym och högtalarljud. För att avhjälpa en bristande ljud eller låg maximal volym, kan du skruva upp volymen av enheter som är anslutna till TV: n, gå till TV-menyn "Sound" och ställ in högtalaren väljer alternativet "TV-högtalare" eller se till att du har satt ljudkablar i rätt ingångar. Botemedel för högtalare buller omfattar kontroll kabelanslutningar och kör ett ljudtest, som du kan åstadkomma genom att välja "Meny", "support", "Självdiagnos" och "Ljudtest."

Ingen bild eller ljud

I vissa fall kan en Samsung 42-tums TV inte visa bilden eller att producera ljud. Botemedel för en brist på bild och ljud inkluderar kontroll kabelanslutningar och se till att de enheter som är anslutna till TV: n är påslagna, att ändra inställningarna för videoutdata anslutna enheter och ändra TV: ns ingångskälla genom att trycka på knappen "Källa" på fjärrkontrollen .