Hur ändrar jag bältet på en 1990 Chevy C1500?

August 15

1990 Chevy C1500 lastbilar kom utrustade med motorer 3,1-liters, 4,3-liters, 5,0-liters, 5,7-liters, 6,2-liters och 7,4-liters. Drivremmen på framsidan av den motor som styr alla de tillbehör som är en enda Serpentine belt. Bältet ersättning process för alla olika C1500 motormodeller kräver samma grundläggande förfarande. Bältet är ansvarig för att driva alla de tillbehör motor samtidigt. Om bältet är skadad, byt ut den omedelbart innan det helt bryts.

Instruktioner

1 Öppna huven och låsa den på plats.

2 Inspektera toppen av den svarta plastkåpan som omger fläkten för ormliknande bältet routing diagram. Diagrammet för 1990 Chevy C1500 lastbil ligger nära mitten av plastlocket. Dirigeringsschema ger instruktioner för att installera den nya remmen på remskivorna.

3 Lokalisera remspännaren anordningen på framsidan av motorn. Tensioner Anordningen har en fjäderbelastad komponent på en ände och en valsrulle på bottenänden. Spänn enheten 1990 Chevy C1500 modeller ligger nära det övre framsidan av motorn. För att rotera spänn enhet använder bulthuvudet i mitten av rullhjulet.

4 Vrid rullhjulet moturs med breaker bar och en metrisk socket. När spänningen är utanför bandet, dra ut den från undersidan av rull remskiva. Stäng sedan kylfläkten med händerna så att ett av fläktbladen är på toppen av motorn. Dra bältet runt fläktbladet mot kylaren. Fortsätta att vända varje fläktblad till toppen av motorn och skjut bältet runt varje fläktblad tills remmen är helt fri från bladen. Dra sedan bältet ur motorrummet.

5 Sänk den nya remmen i motorrummet mellan kylaren och fläkten. Route den nya remmen runt varje fläktblad och runt varje tillbehör remskiva. Använd remföringsdiagrammet att korrekt dirigera remmen runt tillbehörs remskivor.

6 Vrid spänn enheten moturs igen med breaker bar och uttag. Skjut den nya remmen under rullhjulet. Släpp spänn och avlägsna breaker bar. Se över den nya remmen för att säkerställa att bandet är korrekt dras runt varje remskiva och att bältet sitter inne i varje remskiva.

7 Veva 1990 Chevy C1500 och låta motorn gå i ungefär 15 sekunder. Stäng av motorn och kontrollera bältet. Stäng huven.

Tips

  • Det syfte för att vrida varje fläktblad till den övre delen av motorn är att göra det lättare att glida bältet runt fläktbladen och ut ur motorutrymmet.
  • Se till att bältet sitter ordentligt insidan av varje remskiva innan du kör lastbilen. Om inte, kan bältet komma ut ur blocken och orsaka alla tillbehör motor att sluta arbeta.