Hur att spåra en telefon med Google Earth

August 27

GPS-mottagare är nu en standardfunktion för mobila enheter, vilket gör att GPS-navigering med lämpligt utrustade telefoner. Tyvärr, spårning i realtid via telefon för den genomsnittlige konsumenten är fortfarande en bit utanför men nätmötesplatser från Google och andra börjar att hoppa in platsen kännedom spel. Med Google Latitude, kan man hålla koll på de deltagande vänner via GPS-aktiverade smartphone. Denna guide hjälper dig att ställa in Latitude för att se dina vänner på en karta och sedan importera data till Google Earth.

Instruktioner

1 Besök Latitude webbplats på din mobiltelefon Google. Om du använder en annan än iPhone smartphone, kan Latitude funktionalitet laddas ner till din telefon. Konfigurera Google Latitude med ditt Google-konto för just din enhet med hjälp av hjälpfilerna i enhetens instruktioner.

2 Bjud in dina vänner att paricipate. Besök Latitude sidan Google på datorns webbläsare. Du måste lägga till widgeten Latitude iGoogle-sidan för att använda den på en dator. Klicka på "Lägg till vänner" från iGoogle widget. Detta kommer att lista alla dina kontakter i ditt Google-konto. En ikon visas bredvid någon som redan använder Latitude eller så kan du ta bort personer som du vill bjuda in eller skriva in sin e-postadress för att skicka en inbjudan. När dina vänner acceptera, kommer deras position visas på kartan och kommer att förändras i realtid när de flyttar med sin smartphone.

3 Öppna Google Maps och välj alternativet Mina kartor på vänster sida. Tyvärr finns det inget standard sätt att exportera Latitude information i Google Earth. Du är bästa insats är att skapa en karta på Google Maps, släppa stift för varje vän läge genom att hänvisa till sin Latitude på din smartphone. Detta kan vara lite tråkiga, beroende på mängden av vänner du har använder Latitude. Spara kartan som du har skapat och när du tittar på den, kommer du att märka en "Visa i Google Earth" i det övre högra hörnet bredvid "Print" och "Skicka". Detta hämtar en .kml fil som kan öppnas i Google Earth.

4 Dubbelklicka på den nedladdade .kml filen och välj att öppna den med Google Earth om det inte automatiskt. Vid öppnandet kommer din vänner plats vara synlig i Google Earth.

Tips

  • Om du är en företagsägare, det finns alternativ via din mobiloperatör som tillåter dig att spåra olika GPS-telefoner.
  • Apples MobileMe tjänsten kan du spåra en enda iPhone med hjälp av Google Maps om det någonsin går förlorad.
  • Sociala nätverkssajter som FourSquare.com och GoWalla.com låter dig och dina vänner att checka in via mobiltelefon på olika platser. Detta gör det möjligt att upptäcka om någon av dina vänner är i närheten.
  • Undvika att betala för program lovar att låta dig att spåra mobiltelefoner i Google Earth eller Google Maps.
  • Detta största nackdelen med Google Latitude och andra platsmedvetna platser är brist på användaranpassning; integritet är en fråga och många har farhågor om eventuellt missbruk.