Hur man väljer en kameralinsen

March 21

Hur man väljer en kameralinsen


När du handlar för en ny kamera, kan du välja att även köpa en kameralins eller en uppsättning linser för att komplettera kroppen. När man väljer en kameralins, det finns flera faktorer att beakta. Hur kommer du att använda det? Hur robust betyder verkligen behöver vara? Vilken typ av lins kommer att fungera med din kamera? Denna guide hjälper dig att välja en lins för en film eller digital SLR-kamera för alla märken.

Instruktioner

Instruktioner:

1 Bestäm var du vill handla för din SLR kameralinsen. Din lokala fotografi butik kommer att ge dig möjlighet att beröra och prova sina linser. Köpa på nätet kan ge dig en bättre affär än vad butik erbjuder. bläddra också tidningen för lokala fotografer som säljer begagnad utrustning. De kommer ofta låter dig prova innan du köper.

2 Bläddra kameralinser tillverkade av samma företag som din kamerahuset. De bör erbjuda en serie av linser med ett fäste som fungerar specifikt med kamerahuset. Canon, Nikon och Promaster alla erbjuder linser tillägnad sin kamera kroppar. Flera elektroniktillverkare, exempelvis en Promaster, Tamron och Sigma, erbjuder även linser med varierande fästen.

3 Välj en varaktig lins. Fråga kamera mäklare på din lokala butik vilka märken de säljer mest. Om du planerar att använda din kameralins på en daglig, eller ens veckovis, är det bäst att välja märkes linser, som Canon, Nikon, Fuji eller Pentax. Om du är en hobby som tar bilder på semester men går i flera månader i taget utan att använda kameran, kanske du vill köpa en ljusare kraftig lins, såsom Tamron eller Sigma.

4 Läs om brännvidd innan du väljer din kameralins. Vissa objektiv har en fast brännvidd, medan andra erbjuder en rad. Dessa kallas zoomobjektiv. Ju mindre brännvidd objektivet, desto bredare betraktningsvinkel. Till exempel kommer en 24 mm lins ger dig en bredare bild av en scen än en 80mm lins.

5 Välj ett teleobjektiv för att ta bilder av motiv långt bort, såsom sport och natur. Välj ett vidvinkelobjektiv när du tar bilder i trånga utrymmen, eller att få en överblick över en scen. Mellanklass zoomobjektiv är en stor multipurpose lins som ger möjlighet att skjuta närbilder eller stora områden. Välj dessa linser för en allt-i-ett sätt.

6 Välj ett makroobjektiv för mycket närbildsfotografering. Använd den för att fånga små föremål eller spela in mycket fina detaljer. Ditto behovet av att fotografera smycken, insekter och myntsamlingar. Använd ett stativ med makroobjektiv för att stabilisera kameran. Detta kommer att göra dina foton skarpare.