Olika typer av mobiltelefon Data Service

November 17

Shopping för en ny mobiltelefon eller serviceplan kan vara en skrämmande utsikter om tekniken är inte ditt område av expertis. Med akronymer och jargong översvämningar förvaltnings beskrivningar, är det lätt att bli förvirrad och inte vet skillnaderna mellan de olika data tjänsteplattformar att välja mellan. Förstå karaktären hos vissa av de vanligaste plattformarna hjälper dig att välja en serviceplan som kommer att uppfylla dina behov.

3G EV-DO

Evolution Data Optimized eller EV-DO, för närvarande erbjuds av Verizon och Sprint, gör att användaren kan komma åt Internet trådlöst så länge hennes mobiltelefon är ansluten till 3G-nätet. Serviceplaner för närvarande gör det tillgängligt för användare att surfa på webben, kolla e-post och erfarenhet strömmande video och musik på upp till 5 gigabyte användning för en kurs, betalar extra avgifter för översatsad. Obegränsad planer finns på högre kostnader för dem som kräver en högre volym av dataöverföringar per månad. Det är viktigt att notera att EV-DO tjänsten är endast tillgänglig i Nordamerika, så de som reser utomlands kanske vill överväga andra serviceplaner.

KANT

EDGE är en akronym för Enhanced Data priser för GSM Evolution, där GSM hänvisar till Global System for Mobile Communications. EDGE tillåter användare på GSM-planer, som är den mest använda på T-Mobile och AT & T-nät, för att använda sina telefoner för avancerad webbkapacitet. Användare kan ladda ner och ladda upp innehåll, surfa på webben, kolla e-post och använda smarta telefon applikationer. Kanske den största fördelen med denna typ av datatjänst är att det finns utomlands, så att användarna att tillbringa tid utomlands utan att offra sin dataöverföring kapacitet.

CDMA

Code Division Multiple Access, eller CDMA, är tjänsten teknik som används av Virgin Mobile, Sprint och många mindre cellulära tjänsteleverantörer. Denna teknik ger i huvudsak samma funktioner som de som finns tillgängliga på GSM-nät, men med annan metod, hindra användare från att använda CDMA-telefoner på GSM-nät, och vice versa. CDMA användare upplever god täckning i USA, och detta är ett särskilt bra val för dem på landsbygden. Dock kommer användare som reser utomlands inte att kunna komma åt de utländska GSM-nät om deras telefon är konstruerad för att fungera på båda typerna av nätverk.