Hur förnyar Aluminiumfälgar

February 25

Hur förnyar Aluminiumfälgar


De lättmetallfälgar på bilen är en av de viktigaste aspekterna av dess yttre kosmetika. En fin uppsättning legeringar göra din bil ser bättre och även att maximera dess värde. Över tiden, kan legeringar verkligen ta stryk från att skrapas mot trottoarkanter och från allmänt slitage. Förnya dina legeringar är ett projekt som kan göras i en helg med de rätta verktygen. Sprayfärg som används för målning hjul finns från bildelar butiker. Du kan använda antingen färg som är gjord speciellt för att måla hjul eller en standardfärg som Krylon som görs för målning av metall, som fungerar lika bra.

Instruktioner

1 Demontera hjulen från fordonet om de fortfarande är installerade. Lyft fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar medan legeringarna att renoveras. Ta hjulen till en däckverkstad för att få däcken bort från hjulen. Detta är inte absolut nödvändigt men kommer att göra restaureringen lättare.

2 Skölj av hjulen noggrant med en högtryckstvätt eller en vattenslang för att avlägsna all smuts och skräp. Rengör baksidan av hjulen så ingen smuts eller olja får på framsidan av hjulet under målningsprocessen.

3 Skala färg och klarlack från hjulen med en stark färgborttagningsmedel. Tillåt avdrivaren i blöt tills färgen börjar bubbla. Torka eller slang den gamla färgen från hjulen. Upprepa tills hjulen är helt fråntagen den gamla färgen och klarlack.

4 Rengör hjulen med ett milt rengöringsmedel. Torka dem med lacknafta. Använd spackel för att fylla i alla urgröpningar eller repor. Blanda spackel och den medföljande härdare enligt anvisningarna på produktens förpackning. Tillämpa den på repor. Låt det torka helt. Sand det med 220-grit och därefter 320-grit sandpapper. Upprepa processen tills urgröpningar eller repor är även med angränsande yta av hjulet.

5 Torka hela hjulet ner med lacknafta innan målning hjulen. Detta är ett viktigt steg, eftersom en ren yta främjar stark färgvidhäftning.

6 Tejp utanför centrum av hjulet om du målar centrum en annan färg än kanten. Spraya på ett tunt lager primer. Låt det torka. Applicera ett andra och tredje skikt, låt primern torka i minst 30 minuter mellan lagren. Våt sand primer med 320-grit och 400 grit våt sandpapper.

7 Torka hjulet ner med lacknafta igen. Spraya på ett tunt lager av färg. Låt det torka i en minut eller så. Applicera två till tre fasta rockar, vilket gör att färgen torka i 30 minuter mellan lagren. Våt sand färgen med 320-grit och 400 grit våt sandpapper. Valfritt: Låt färgen torka i flera timmar och sedan använda två till tre lager klarlack. Låt hjulen att torka över natten innan du försöker montera däck på dem eller installera dem på bilen.