Fakta om Sony STR-AV320 Stereo mottagare

February 6

Sony tvåkanalig STR-AV320 stereomottagare ursprungligen såldes i december 1990 för $ 250. Audiovisuell mottagare var avsedd för användning med cd-spelare, tv-kassettbandspelare och kassettdäck, och det hade även uppkopplingar för en skivspelare. Ägare kunde lägga fyra enheter till stereon eller välja att lyssna på AM / FM-radion genom sin mottagare med rätt högtalare ansluten.

Tekniska specifikationer

STR-AV320 stereomottagare drivs på två kanaler rankade vid minst 50 watt upp till 65 watt per kanal. Med drivs båda kanalerna noterade systemet en 8-ohms last på 40 till 20.000 Hz och högst 0,8 procent total harmonisk distorsion. För dess turntable ingångar det noterade en känslighet på 2,5 mV (millivolt) och en impedans på 50 kohm. För CD, video eller bandspelare, hade en känslighet på 150 mV och en impedans på 50 kohm. En totalt endast fyra högtalare kan anslutas till systemet på A- och B-inställningar: a höger och vänster högtalare för båda inställningarna. Förenta accepterade input från högtalare märk från 8 till 16 ohm.

Anslutningar

Stereo mottagare som används RCA audio-ingångar, med de röda uttag för kanalanslutningar och vita uttag för vänster kanal anslutningar rätt. Stereo mottagare drivs på högst 120 V växelström, 60 Hz strömkälla och kom med en fjärrkontroll. STR-AV320 accepterade RCA-ingångar från en CD-spelare, en skivspelare system en bandspelare och en videobandspelare system.

utgångar

Förutom högtalarutgångar, hade Sonys AV-320 en inspelning utgång för video inställd på en impedans på 10 kohm. Den hade också en utgång på framsidan av enheten för låg eller hög impedans hörlurar. Sony gjorde AV-320 för endast USA och Kanada. Enheten vägde 13 pounds och inkluderade en FM trådantenn, AM-ramantenn och fjärrkontrollen kallas "fjärrkontrollen RM-5013" drivs av två dubbel A batterier.

Radio

Radiopartiet av den stereomottagare tillät också för antenn uppkopplingar för att ta emot AM- och FM-signaler. Harmonisk distorsion sjönk till 0,2 och 0,3 procent för FM- och AM-mottagare respektive. Enhetens dynamisk bas återkopplingskrets tillät enhet för framställning av naturliga ljud, även vid låga volymer. Radion hade digital inställning och förinställningar att acceptera upp till 30 programmerade radiokanaler.