DIY Air Bränslemätare

August 30

Du kan installera en luftbränslemätare själv i en kort tid. En luftbränslemätare är värt din tid att installera på grund av hur du kan övervaka din motor fluktuationer i luft och bränsletryck. Mätaren kan du bestämma luftkvaliteten i din motor - alltför magert är inte tillräckligt lufttryck, mitten är där du vill vara, och naturligtvis - för fet. Alltför rik nivå innebär att du måste justera motorn så att den kan prestera bättre.

Instruktioner

1 Sätt ditt fordon i "Park" och stänga av den. Leta upp din huva spärren och dra den. Vissa bilar kan ha en huva aren för att trycka på i stället. Prop öppna huven och använd en skiftnyckel för att lossa den negativa kabeln på bilbatteriet.

2 Hitta var du vill placera din luftbränslemätare. Använd ett roterande verktyg för att skära ett hål i instrumentpanelen som är storleken på din mätare. Din mätare kan vara 2 inches eller större. Montera mätaren i instrumentbrädan med hjälp av de medföljande monteringsmaterial. Placera den kvarhållande konsolen på mätaren och dra åt den till fästet med hjälp av en bricka och en mutter.

3 Använd en stål skärverktyg för att skära längden på 18-gauge tråd du behöver för att ansluta från mätaren till chassit hos bilen. Området av bilen du ansluter den negativa kabeln till måste vara ren metall. Det kan inte finnas någon färg eller rost eller du kommer inte få en korrekt anslutning. Skala slutet av 18-gauge tråd och anslut den till den negativa polen på din mätare, anslut den andra änden till fordonets chassi.

4 Använd en stål skärverktyg för att skära en annan längd av 18-gauge tråd, band i slutet av det och anslut den från den positiva polen på din mätare till en 12-volts nätaggregat på fordon som är aktiv när fordonet är på. Du vill inte din mätare att vara på när bilen är avstängd, eller kommer det att tömma batteriet.

5 Använd en avbitartång för att skära en längd av 18-gauge tråd, band i slutet av det och anslut den till syresensorsignalen tråd. Se bilen handbok för placeringen av syresensorn. Anslut 18-gauge tråd i selen där syresensorn tråden möter genom att koppla i slutet av den exponerade tråden i hamnen i syresensorn på säkringsdosan.

6 Bifoga din belysning tråd från luften bränslemätaren till instrumentbelysning krets av våra fordon. Se just din bil handbok för instrumentbelysning kretsen. Du kan också fästa kabeln till en 12-volts nätaggregat som fungerar endast när motorn är på. Anslut belysningen tråden genom att splitsa änden av kabeln i den belysningskrets eller 12-volts strömförsörjning tråd.

7 Anslut den negativa jordkabeln från mätaren till en ren metall marken på fordonet. Anslut minuskabeln på batteriet och slå på din bil. Din luft bränslemätare bör nu vara på och lyser upp.