Byta hjullager fram på en 2000 Pontiac Grand Am

July 7

Byta hjullager fram på en 2000 Pontiac Grand Am


De framhjulslager på 2000 Pontiac Grand Am är kompletta förseglade hjullager och navsystem. De kräver inte service och ompackning med lagerfett som de äldre bakhjulsdrivna bilar. Lagren innefattar näven, interna tätade lager, ABS- och hastighetssensorn trådar, och en rafflad centrum för att passa över spindeln hos den främre drivaxeln. Även om dessa lager kan pågå ett tag, när de misslyckas, måste du byta ut dem i stället för service dem.

Instruktioner

1 Placera ett däck block bakom en av de bakre däck och sedan använda parkeringsbromsen på Grand Am.

2 Lossa muttrarna på framhjulet med den felaktiga lagret med ett däck järn. Inte vända hjulmuttrarna mer än ett halvt varv.

3 Lyft den främre änden av Grand Am med en tjänst domkraft och placera en pallbock under varje främre ramen järnväg.

4 Vrid tändningsnyckeln en halv klick för att låsa ratten. Denna position i tändnings bör inte belysa några instrumentpanelens lampor eller slå på alla tillbehör kraftkällor som radio eller fläktmotorn.

5 Placera bromspedalen prop stav mellan förarsätet och bromspedalen. Förläng till stången att trycka ned bromspedalen helt. En hjälpare kan också bara trampa på bromspedalen för dig istället. Använd spärr och spindel uttag för att lossa spindelmuttern. Ta inte bort muttern vid denna tidpunkt. Ta prop staven när spindelmuttern är löst.

6 Ta bort hjulmuttrarna och däckenhet och sedan placera C-klämma över bromsok enheten. Placera toppen av klämman på den inre kåpan av tjocklek och enheten av klämman på den yttre bromsklossen platta. Komprimera klämman långsamt tills det är ungefär en halv tum av fri lek i bromsoket. Du behöver inte komprimera bromsok kolv helt i hålet.

7 Koppla ur ABS / hastighetsgivare kabelklämmorna och skruvar (från hjullagerenheten över chassit). Använd ett brytverktyg för att ta loss plastclips och sedan låsa dem för hand för att frigöra kabeln. Koppla den lilla fästskruv på bromsslangen fästet och sedan följa tråden upp till den övre ramen för att lokalisera kablaget stickkontakten. Koppla ur ABS / hastighetsgivare tråd från kabelstammen.

8 Vrid ratten så att riktningen på bromsok skjuter från hjulhuset och sedan lokalisera de två bromsok ankarbultar. Ta bort skruvarna med hjälp av bult breaker bar och en socket. Ta tjocklek och tjocklek förankringsanordningen och sedan hänga på en tjocklek krok / hängare till spiralfjäder (ur vägen) för att skydda den flexibla bromsslangen ansluten till bromsoket.

9 Ta bort bromsrotorn. Om det inte vill lossna, spraya en riklig mängd genomträngande smörjmedel längs de samverkande kanterna av rotorn och navet enheten. Låt fem minuter för smörjmedlet att penetrera. Använd en gummiklubba för att slå rotorplattan bakifrån och vrid rotorn ett kvarts varv mellan slagen tills rotorn lossnar från navet. Ta rotorn.

10 Ta bort spindelmuttern och spindeln bricka och sedan träffa slutet av drivaxeln spindel med gummiklubba tills den frigör sig från räfflorna i navlagret.

11 Ta bort de tre hjullagerenfästbultar från baksidan av spindelanordningen. Manipulera ratten för att komma åt dessa bultar som behövs. Använd bult breaker bar och en socket att bryta dem gratis och sedan växla över till spärr när de lossas.

12 Spray smörjmedel på insidan och utanför passytorna på knogen och med med genomträngande smörjmedel och vänta fem minuter för den att tränga igenom. Använd axeln / lageravdragare eller glidhammare att dra lageraggregatet från knogen. Ta bort lagret och stödplattan.

13 Använd smärgelduk för att rengöra korrosion från den hoppassande ytan på den bakre plattan, den inre navet passytan på bromsrotorn och navet lagersäte av knogen. Manipulera drivaxelspindeln vid slipning lagersätet av knogen som behövs och sedan spraya broms / delar renare spray för att tvätta bort dammet.

14 Rikta in fästplatta hål till ersättningslager och sedan placera den i lager knoge sätet. Var noga med att också rikta räfflorna av drivaxeln spindeln till räfflorna i ersättnings lagret. Tryck lagret inåt med kraft tills du når den med hjullagerenfästbultar. Inrikta varje bult genom den bakre delen av knogen och hand trä dem in i navet lagret. Använd spärr att dra åt skruven tre varv och sedan växla till en annan bult. Fortsätt att göra detta för att dra lagret i jämnt tills den sitter plant mot knoge. Använd momentnyckel och specifikationer kart att dra åt skruvarna i enlighet därmed.

15 Byt ut återstående komponenterna genom att vända borttagningsproceduren. Var noga med att dra åt spindelmuttern, bromsok ankarbultar och slutligen hjulmuttrarna till ordentliga specifikationer med momentnyckel och lämplig storlek uttag.

16 Pumpa bromspedalen när Grand Am är tillbaka på marken för att förlänga den komprimerade kolv av tjocklek. Ta bort däcket blocket, koppla ur parkeringsbromsen och sedan provkörning för prestanda.