Analys av radarvarnare

June 30

Analys av radarvarnare


Radarvarnare har genomgått en hel del förändringar under ständiga kapprustning mellan förare och brottsbekämpning. Moderna radarvarnare närmar nivåer av teknik som oanade tio år sedan, men är olagligt i vissa ställen.

radar~~POS=TRUNC Guns

Hastighets pjäser som används av brottsbekämpande avger en stråle av mycket fokuserade radioenergi eller laserljus. När denna stråle träffar ett föremål, beräknar pistolen avstånd och tid det tog för strålen att studsa tillbaka och extrapolerar hastighet från data.

detektorer

En radar detektor är en passiv "lyssnar" enheten som tar emot energi som avges av hastighetskontroller och meddelar föraren.

band

De vanligaste radar band som används betecknas med bokstäver: X-Band (7,0-11,2 GHz), K-Band (20-40 GHz), Ka-Band (alla GHz över K-bandet). Den högre våglängd av X-Band möjliggöra mer noggrannhet och bildbehandling, men kortare räckvidd än de andra två.

Laser

Många myndigheter använder laser (LIDAR) kanoner som känner med ljus istället eller radioenergi. Vid tiden en detektor känner LIDAR, är det förmodligen redan är för sent att bromsa.

VG-2 Detektorer

Polisen har utrustning som kan upptäcka äldre radarvarnare. Moderna enheter använder en VG-2 matris som känner dessa "detektor detektor" utlösa en omedelbar avstängning av enheten för att undvika upptäckt.