Information om Nissan Silvia

February 28

Information om Nissan Silvia


Nissan Silvia är en populär japanska sportkupé. Det tillverkades mellan 1968 och 1968, och sedan igen mellan 1974 till 2002. Det har fått enorma popularitet som en ras och drivande konkurrent, och är ofta anpassade. De ursprungliga Silvias var handgjorda, men uppståndna versionerna har något samband med dem annat än namnet och konceptet högpresterande körning.

Origins

Information om Nissan Silvia


Nissan ville basera sin handgjorda coupe på sin populära Fairlady konvertibel modell. Automaker vände sig till greve Albrecht Goertz att utforma den. Han producerade kanske en av de bästa sport kupéer i mitten av 1960-talet, men på den tiden var under uppskattat i USA och Europa.

begränsad produktion

Information om Nissan Silvia


Endast 554 enheter av 1960-talet Silvia producerats på grund av den långsamma karaktär av handbildande bilens kaross och hand montering av mekaniska komponenter. Endast 59 enheter exporteras till andra länder, med 49 går till Australien.

Lämna tillbaka

Information om Nissan Silvia


Den uppståndne Silvia fick en olycksbådande start 1974. Den nya modellen var en urvattnad version av sin föregångare, och stylade betydligt mer konservativt. Den kanske mest talande skillnaden är att det delade samma 1,8-litersmotor som den ekonomiska Datsun Bluebird 610. År 1979 såldes det som coupe och tredörrars halvkombi Datsun 200SX i USA.

motor Experiment

Information om Nissan Silvia


Efter Mazda ledningen att utveckla roterande motorer, Nissan försökte komma in på marknaden med en roterande motordrivna Silvia, men det omedelbart stötte på problem. Dess utformning av Nissan var otillförlitliga, och ser Mazda kamp med amerikanska köpare acceptans meddelade biltillverkaren att överge sina planer och ersätta den roterande med en konventionell motor.

Export

Information om Nissan Silvia


De 1984-88 S12 modellerna förblev Silvia i Japan och Europa, men var märkta som 200SX för försäljning i USA, där den såldes som en coupe drivs av en 2-litersmotor. En fastback modell också drivs av två-litersversionen, som var 1,8-liters turboladdad modell. Europeiska Silvias fick också turboversionen. S13 modellerna debuterade i mitten av 1988.

turboladdad

Information om Nissan Silvia


Den turboladdade motorn visade sig vara Silvias mest eftertraktade funktionen och cementerade sin plats på dragband och drivande och racingbanor. De 1979-83 S110 modellerna var utrustade, främst i Japan, med 1,8-liters bränsleinsprutning turboladdade inline-fyra motorer som genererar 135 hästkrafter. En 2-liters 190-hästkrafter turboladdade motorn installerades i 1984-88 200SX, Silvia och Gazelle modeller. I Japan, var den 1999 S15 Silvia utrustad med en 250-hästkrafter turboladdad fyrcylindrig motor.

motorsports

Information om Nissan Silvia


Silvia har utvecklats till en av de mest konkurrenskraftiga drivande bilar idag. 1988 genom 2002 modeller har bedömts vara den mest önskvärda för sådana tävlingar. Dessutom har det dominerade sin klass på rallytävlingar på International Motor Sports Association tävlingar i Georgien och All-Japan Grand Touring Car Championship (se Resurser).