Hur gör jag Diagnos problem med bilen för en 1981 Camero?

March 13

Hur gör jag Diagnos problem med bilen för en 1981 Camero?


År 1981 började Chevrolet installera inbyggda datorer i Camaros Z28-modeller. Detta inbyggda datorn kallas ECM eller motordatormodulen. ECM anslöts till många av de elektriska komponenterna i Camaro. I teorin, ECM tillhandahålls en snabb diagnos att potentiella problem med fordonet genom att haka upp det till en större dator som skulle läsa de felmeddelanden. Det finns ett antal områden för att leta efter i problem med en 1981 Camaro. För de flesta fordon, det är antingen energiflödet, luftflödet eller bränsleflödet. Med en 29-årig fordon, det finns andra frågor.

Instruktioner

Det grundläggande

1 Vrid nyckeln i tändningslåset precis tillräckligt långt för att slå på de inre elektroniken. Kontrollera radio, ljus och signaler att se till att varje slås på. Den första grundläggande fråga du checkar är energiflödet. Elektriciteten reser från batteriet till varje elektrisk komponent i motorn och till säkringsdosan. Om de inre elektroniken fungerar och de elektriska komponenterna i motorn arbetar, bör energiflödet bli bra.

För en närmare diagnos, kontrollera fördelarlock, tändstiften och anslutningstrådar för rost, röta eller skada. Den andra generationen Camaro från 1981 hade sidan montera stil batterier. Den fabriksinstallerade batteri var typ Delco frihet.

2 Inspektera luftflödet av fordonet. Öppna huven och ta bort luftfiltret. Kontrollera om hål eller täckt skräp i filtret; detta kan behöva bytas ut. Kontrollera slangar luftintags bakom luftfiltret för löv, smuts eller något annat som kan blockera luftflödet in i motorn. Om du inte kan hitta blockering och filtret är i någorlunda gott skick, köpa en förgasarrengöring från en automatisk leverans butik och följa anvisningarna. Camaro ECM anslöts till förgasaren och kontrollerade blandning av luft och bränsle i rätt proportioner för att generera liten explosion som krävs för att starta motorn.

3 Kontrollera bränsleflödet av fordonet. Inspektera bränslefiltret, som ligger i den främre delen av den bakre axeln. Bränsleledningarna löper från bensintanken i bränsleinsprutningssystemet. Bränsle filterfolier partiklar av smuts och rost från bränslet innan det når, och potentiellt skador på motorn. Ta bort beslagen oavsett om de är av metall eller plast. Använd en vridande rörelse för att ta bort filtret. Kontrollera tätningarna på båda ändarna av filtret för skräp eller slitage. Byt filtret. Kontrollera bränsleledningen för läckage, split, trasiga inredning och röta.

Bortom grunderna

4 Spola transmission med antingen en kommersiellt köpta varan eller har en professionell göra det. Spolning överföringen bort bebyggda slam och hjälper till att lokalisera läckor i överföringsledningar och kopplingssystemet. Inspektera transmissionskablarna för slitage och röta, eftersom detta kan förhindra byte av växlar. Gamla kabel av koppar och isolerad tråd täcker kan sluta fungera enkelt.

5 Inspektera bromsbelägg och rotorer för slitage. Båda bör vara släta, torr och utan brister. Om du märker vätska har läckt eller läcker på dynorna eller rotorer, hitta och åtgärda läckan och sedan ersätta både kuddar och rotorer.

6 Undersök "Check Engine" light om det är på. ECM kommer att förmå "Check Engine" light om den upptäcker ett problem på en av de många elektriska komponenter den är ansluten till. Ibland meddelandet genereras betyder att ECM inte själv fungerar. Kontroll av grunderna först, och går vidare till de andra alternativen kommer att hjälpa dig att undvika en felaktig tolkning av ECM.