Hur man byter olja i en VW Passat

April 14

VW Passat har två olika förfaranden för oljebyte, beroende på år av bilen. Oavsett vilket år Passat du har, är olje motortyp antingen 5W-30 eller 10W-30. 5W är bäst för kallare temperaturer, medan 10W är bra för varma temperaturer.

Instruktioner

Förbered din Passat för ett oljebyte

1 Lyft Passat med en domkraft och plats pallbockar under den. Om du inte har pallbockar, använda en uppsättning hjul ramper. Se till att du spänna framdäcken, så att bilen inte rullar.

2 Pop huven och leta reda på oljepåfyllningslocket och oljestickan. Passat bilar har mätstickan på framsidan av motorblocket. Skruva både påfyllningslocket och oljestickan.

3 Samla en oljedroppskålen, nytt oljefilter, uttag eller hylsnyckel, filter skiftnyckel och rengöringsdukar. Glida under bilen och leta reda på avtappningspluggen och oljefiltret. VW Passat oljefiltret är på framsidan av motorblocket. Om din Passat är en 1998 eller senare, måste du ta bort den nedre motorkåpan för att få tillgång till filtret.

Byt olja

4 Ta bort avtappningspluggen med hjälp av en nyckel. Dra ur kontakten snabbt, och låt oljan avlopp för 10 till 15 minuter. Kontrollera gängorna för skador, rensa bort överflödig olja och ersätta pluggen. Avtappningspluggarna i en VW Passat med en VR6-motor behöver nya O-ringarna tillämpas innan du byter avtappningspluggen.

5 Flytta över till oljefiltret och ta bort den. För en VR6-motor, behöver du en stor uttag för filterborttagning och en ny O-ring. Alla andra motorn använder en vanlig oljefilternyckel för borttagning. Dumpa filter oljan i oljespillback.

6 Kontrollera gängorna på filtret och se till att packningen inte fastnar på motorblocket. Om det gjorde det, ta bort det. Byt ut filtret och dra ut från under bilen.

7 Fyll oljepåfyllningshålet med olja, och byt ut oljestickan.

8 Starta bilen i ungefär en minut för att låta oljetryckstegring.

9 Stäng av din bil och kontrollera olje läsning. Om det inte är på den heldragna linjen, tillsätt lite mer olja. Sänk bilen och stänga huven.