Hemlagad Yagi WiFi Antenn

January 12

Hemlagad Yagi WiFi Antenn


Forskare Shintaro Uda och Hidetsugu Yagi uppfann Yagi antenn 1926. Det var framgångsrikt använts i 1928 trådlösa radar och har varit effektiv för radio, TV och andra radiofrekvensantennkonstruktioner sedan dess. Yagi-antenn är en enkel dipol konstruktion, det vill säga, antennelementen sträcker sig till båda sidor av masten. I en klassisk Yagi konstruktion, antennelementen är föraren, reflektorn och regissören. För gör-det-självare, är allt du behöver veta att det fungerar som en enkel, effektiv hemlagad antenn gratis WiFi.

Instruktioner

En design som kan vara portabel, för

1 Börja med en tom potatischips kan, så det slag som innehåller Pringles eller Lays Stax. Burken kommer att fungera som din receptor.

2 Rengör en potatischips kan med tvål och vatten.

3 Mäta en tum upp den yttre slutna sidan av burken. Markera denna punkt med en blyertspenna.

4 Gör en öppning i burken vid den markerade punkten. Använda en spik först, sedan en stans för att inte buckla burkens utsida. Den slutliga storleken på öppningen beror på vilken typ av N-anslutning du använder.

5 Skär en ½-tums längd av 12-gauge tråd. Detta är kommer att vara din antennelement.

6 Löd trådlängden till lodet änden av en N-kontakt.

7 Fäst N-kontakten till potatis chip kan med kabellängd inuti burken. Om du använder skruvar och bultar, fästa skruvar inifrån burken.

8 Fästa den manliga änden av en 75-ohms koaxialkabel till N-kontakten som är utanför burken. Ansluta en pigtail (reducerande kabel) till den andra änden av koaxialkabeln.

9 Anslut fläta till en WiFi-kort. Den externa anslutningen på WiFi-kort måste matcha fläta slutet.

10 Justera din nya antenn manuellt för bästa mottagning. Trådelementet i burken skall vändas uppåt eller nedåt.

Tips

  • Radiovågor är riktad. Justera antennen i små steg tills maximal signalstyrka uppnås. Övervaka signalstyrka via datorns trådlösa kontrollpanel.