Hur man tar bort den remspännare på en 1997 Buick LeSabre

September 1

Hur man tar bort den remspännare på en 1997 Buick LeSabre


1997 Buick LeSabre var utrustad med en 3,8-liters V-6 som producerade 205 hästkrafter. 1997 LeSabre var en del av den åttonde generationen av LeSabres, som sträckte sig från 1992 till 1999. spännare på LeSabre styr mängden av spänningen på serpentin eller drivrem. Drivremmen befogenheter flera viktiga motorkomponenter. En felaktig spännare kan leda till att bältet att glida, vilket kan orsaka problem med motorn, både mekaniskt och elektroniskt.

Instruktioner

1 Öppna huven på LeSabre. Vrid spännaren medsols med en U-nyckel. Ta ormliknande bältet från spännarremskivan.

2 Vrid spännaren skruven moturs för att ta bort den från spännaren, med hjälp av en öppen nyckel. Det är nödvändigt att ta bort remskivan för att komma åt spännmonteringsbult.

3 Ta bort spännfästbulten med en serpentin bälte verktyg. Fästa den korrekta uttaget till änden av verktyget. Vrid bulten moturs för att ta bort den från motorn. Ta bort verktyget när du har bulten bort halvvägs och använda fingrarna eller låsande tänger för att vrida skruven resten av vägen. greppa alltid bulten i huvudet, och inte trådarna.

4 Ta bort spännenheten från motorn vågrätt. Installera den nya spännare på motorn och se till att styrstiftet på spänn ställer upp med spåret i motorn. Montera spännaren skruven och dra åt den med ormliknande bältet verktyget. Dra åt bulten ordentligt, och sedan vrida bulten 3/4-turn längre att närma 35 till 40 foot-pounds av vridmoment som behövs för denna bult.

5 Installera remskivan på spännenheten om man inte tillhandahölls. Dra remskivan bulten genom att vrida den moturs. Spännaren kommer röra sig något när du dra åt skruven. Använd en öppen nyckel till tätt bulten och vrid bulten 3/4-turn längre.

6 Komprimera spänn med öppen nyckel. Installera ormliknande bältet på spännarremskivan. Inspektera bältet att se till att den är i linje centrum på var och en av trissorna motor. Komprimera på sträckaren halvvägs för att göra justeringar för att centrera bandet, om det behövs.

Tips

  • Placera aldrig fingrarna mellan bandet och varje remskiva när du har spänn komprimeras. Om spänn glider ur din kontroll, kan den tillämpas över 100 pounds per kvadrattum av kraft när den snäpper tillbaka till upprätt läge.