Installera en Amp i en Yukon XL

March 26

Om en förstärkare är önskvärt för Yukon XL och de ursprungliga högtalarna ska bibehållas, bör maximalt 200 watt användas, eftersom högtalarna är inte sannolikt att kunna hantera mer. Om högre prestanda eller bättre kvalitet högtalare önskas, då amp rating beror på högtalarna.

Om du vill installera en förstärkare i en Yukon XL, måste radion nås först. Ta bort den nedre streck täcker på förarsidan. Ta bort skruvarna på undersidan av instrumentbrädan framför avslöja gjutning. Använd en vanlig skruvmejsel och försiktigt pop fronten av locket som täcker hastighetsmätare, radio och värmereglagen. Ta bort locket genom att sänka lutningsrattstången så långt som möjligt och koppla alla elektriska anslutningar. Ta bort skruvarna som håller radion i, dra ut radion och koppla den elektriska kontakten och antenner. Titta på baksidan av radion och se om det har urtag för RCA-kontakter för högtalarutgång för en förstärkare.

De flesta förstärkare bara acceptera RCA-kontakter för högtalaringång. Om det inte finns några RCA kärl, är det bättre att ersätta radion med en stereo med krok-ups för en förstärkare, såsom RCA jack fördjupningar och en tråd för en fjärrkontroll för att slå på förstärkaren på och av eftermarknaden. En amp använder RCA-uttag för inmatning från radio- och individuella högtalaranslutningar för ljudet till högtalarna. Den behöver också en separat strömkabeln, en jord och en anslutning för en fjärrkontroll för att slå på förstärkaren på och av.

Om beståndet radion hade RCA-portar eller en ny radio installeras med dessa bestämmelser, lokalisera amp där det kan sval och obegränsad. Anslut RCA-uttag till radion och köra trådarna under mattan till förstärkaren. Anslut högtalarkablarna till högtalarutgången förstärkare och köra dem under mattan till radion. Split ledningarna för högtalarna kommer ut ur radion och fästa nya kablar till kabelsidan av radio sele går till högtalarna. Dessa kan betecknas med fyra olika par trådar, en enfärgad och en samma färg med en svart rand. Använd tråd för att ansluta dessa.

Kör en 16-gauge tråd från fjärrkontrollen på förstärkaren till fjärr på radion. Slutligen köra två 10-gauge ledningar från förstärkaren genom brandväggen till batteriet och fästa dem till terminalerna i rätt polaritet. Installera radio och fästskruvarna. Installera instrumentpanelen fascia.