Willys Jeep originalfärger

January 14

Willys Jeep originalfärger


Den ikoniska Willys Jeep var en amerikansk favorit i många år och är föregångaren till dagens populära jeep varumärke som nu ägs av Daimler Chrysler. När det var första massproducerade för den civila marknaden, kom det i utvalda färger. Fler färger tillsattes som efterfrågan ökar. Veteranbil samlare ser typiskt för ett original eller åter Willys Jeep att komma i dessa specifika färger.

1945 och 1946 modeller

Fem färger Willys Jeepar producerades 1945 och 1946. De ingår Betesmark Green, Normandy Blå, Michigan Gul, Harvest Tan och Harvard Red. De färgnamn var ett tecken på tiden, särskilt Normandy Blue, så uppkallad efter den senaste tidens strider utkämpades utomlands i Frankrike.

1947 till 1949 modeller

1947 ytterligare tre färger infördes till uppställning. De ingår: Picket Gray, Luzon rött och Princeton svart. Michigan Gul och Normandie Blå hölls genom denna övergång, men Harvard röd, Betesmark Grönt och Harvest Tan var pensionerad.

Militär Issue Willys Jeep färger

För samlare som letar efter autentiska Willys Jeepar som användes för militär personal, färgerna var Ljusgrön, Mörkgrön, jord Gul, Jord Röd, Field Drab, Olive Drab, skogsgrönt, vit, jord brun, svart, Woodland grönt och Marine Corps Grön.

Restaurering

Samlare vill återställa sina Willys Jeepar kan utnyttja färgmatchning formler som i avsnittet Referenser. För att bibehålla det totala värdet och estetik Willys Jeep, är det starkt rekommenderat att alla restaurering och måla arbete kvarstår som originalet som möjligt.