Så här rensar "Service Engine Soon" meddelande på en GM Truck

April 18

Ett sätt att återställa och rensa "Service Engine Soon" meddelande på en GM-lastbil är att koppla ur batteriet. Men detta är inte det bästa sättet att rensa felkoder eftersom det får datorn att radera alla koder, vilket innebär att du måste återställa radio förinställningar och klocka. GM lastbilar är utrustade med en On-Board Diagnostic Second Edition dator (OBD II). Denna dator läser felkoder skickas till den från sensorer placerade i hela fordonet. När det står en felkod, visas en varningslampa på instrumentpanelen. Datorn håller också reda på när regelbunden service behöver utföras. Rensa tjänsten motorn ljuset med hjälp av ett speciellt verktyg som köpts från en Biltema.

Instruktioner

1 Sätt in nyckeln i tändnings i GM lastbil och vrid den till läge "på". Detta är läget precis innan motorn startar.

2 Hitta trapetsformade Diagnostic Link Connector under instrumentbrädan nära rattstången.

3 Anslut OBD skanner i diagnoslänk Connector. Fordonets batteri slås på automatiskt skannern.

4 Leta pilarna på framsidan av skannern och använda dem för att bläddra genom menyn. Välj "Läs Codes" och skriv ner koderna på ett papper.

5 Koppla skannern och slå upp felkoder i en reparationsmanual eller ta koderna till din mekaniker. Har några reparationer utförda på fordonet innan du fortsätter till nästa steg.

6 Upprepa steg 1 till 3. Använd pilarna för att hitta "Radera Codes" alternativet; Tryck här alternativet.

7 Koppla ur skannern och starta motorn. "Service Engine Soon" meddelande bör inte längre vara synlig på instrumentpanelen.