Hur man tar bort en Vacuum Booster från en 1999 Olds 88

February 27

Äldre bilar använder en huvudcylinder i sig att ge hydraulkraft för att manövrera bromsarna på bilen. Problemet var, mosa bromsen tog en hel del styrka som inte alla hade. Som ett resultat visade vakuumbromskraftförstärkare som skapats för att lägga till en vakuumhjälp till pedalen. Om vakuum booster på 1999 Olds 88 utvecklar en vakuum läcka, sedan ditt 88 bromspedalen kommer att bli mycket tung och du måste byta ut booster att bromsa så lätt som det är tänkt att vara.

Instruktioner

1 Öppna huven. Unbolt huvudcylindern från bromsbooster hjälp av en öppen nyckel, sedan dra huvudcylindern från booster. Booster kommer att stödjas av bromsledningar, så försök inte att förvränga dem i processen att ta bort enheten. Sedan koppla vakuumslangen som leder till booster, med händerna.

2 Krypa under instrumentbrädan och följ bromspedalen upp under instrumentpanelen tills du ser anslutningen till huvudcylindern. Unbolt anslutningen på pedalen, med hjälp av en öppen nyckel och spärr. Ta sedan bort den akustiska panelen att mastercylinderstången går igenom för att avslöja de muttrarna som håller booster på plats på brandväggen.

3 Unbolt bromskraftförstärkaren från brandväggen, med hjälp av 3/8-tums ratchet, förlängning och socklar. Du kan behöva använda en universalkoppling för att få tillgång till vissa bultar beroende på storleken på dina händer och djupet av dina uttag.

4 Gå under huven igen och dra bromsbooster av brandväggen.