Hur man installerar bromsbelägg på 95 Dodge Spirit

July 12

Hur man installerar bromsbelägg på 95 Dodge Spirit


Dodge Spirit infördes 1989. 1995 Dodge Spirit erbjöds endast i en trim basnivå, men hade två olika motoralternativ. En 2,5-liters i-line fyrcylindrig motor var standard i 1995 anden; en valfri 3,0-liters V-6 var tillgängliga, och erbjöd 41 fler hästkrafter än den fyrcylindriga varianten. Bromsbeläggen på 1995 Anden hålls på plats av bromsoket. När du trycker på bromspedalen, är dynorna pressas mot rotorn, vilket gör att friktionen så att du kan stoppa bilen.

Instruktioner

1 Lossa de främre hjul muttrarna med ett däck järn. Höj framsidan av Anden med ordet jack. Plats jack står under fram rambalkar, på vardera sidan av motorn. Ta bort muttrarna från framsidan av bilen, sedan ta bort hjulen.

2 Ta bort bromsok monteringsbultarna från den inre sidan av en tjocklek, med hjälp av en spärr och uttag. Avlägsna slammerförhindrande fjädern från utsidan av bromsoket. Ta bromsok, med hjälp av en liten pry bar. Utombords bromsbelägg förblir på bromsok fästet, medan de inre pad stannar i tjocklek. Lämna den inombords bromsbelägget i bromsoket för nästa steg.

3 Linda en 4-tum eller större C-clamp runt inombordsbromsbelägget och bromsoket. Vrid C-klämman långsamt att dra tillbaka bromsok kolv helt i tjocklek. Ta bort den inre bromsbelägget, med hjälp av den lilla brytjärnet om det behövs. Häng bromsok från den främre spiralfjäder med en metall klädhängare eller tunn metallstav.

4 Avlägsna de bromsok styrstiften från den bakre delen av bromsoket, för hand. Doppa varje styrpinnen direkt i en tub av bromsok fett, sedan tillbaka stiften i tjocklek. Använda fingret för att applicera ett tunt lager fett på kanterna av bromsok fästet, för att hjälpa de nya bromsbelägg glider lättare.

5 Inspektera bromsrotorn för korrosion och gropfrätning. Om rotorn har gropar eller spår i den, kommer rotorn behöver maskinbearbetas eller bytas ut. Mäta tjockleken av hela rotorn med ett måttband. Om rotorn är mindre än 7/8-inches i tjocklek, behöver bytas ut rotorn.

6 Installera den nya yttre bromsbelägget mot bromsoket fästet, mot rotorn. Placera ett tunt lager bromsok fett på metallstödplattan av utombords bromsklossen. Lätt belägga inre bromsbelägg med bromsok fett. Sätt den inre dynan i bromsoket, med klämmorna vända bromsok kolv. Tryck plattan i tjocklek tills klämmorna snäpper på plats.

7 Installera bromsoket på bromsenheten, och dra åt bultarna till mellan 27 och 34 foot-pounds. Använd en halv-tums enhet momentnyckel och uttag för att dra åt bromsok-fästbultar. Installera metallslammerförhindrande fjädern i hålen anordnade på den yttre ytan av bromsoket.

8 Upprepa steg 2 till 7 för att slutföra pad ersättning på den andra sidan av Anden. Dubbelkolla vridmomentet på samtliga bromsok-fästbultar på båda sidor när du är klar.

9 Montera framhjulen tillbaka till Anden, och tätt muttrarna med ett däck järn. Lyft bilen av domkraften, sedan bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken, och omedelbart dra åt muttrarna till 95 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av momentnyckel och en socket. Fortsätt till förarsätet i bilen, och pumpa bromspedalen långsamt 10 till 15 gånger. Om pedalen inte stelnar upp eller bli svårare att driva när du pumpa fem gånger, sluta pumpa och lufta främre bromsarna.

Tips

  • Om du använder en broms mikrometer för att mäta rotortjockleken är kasse specifikationer på rotorerna 0,882 i tusendelar av en tum.
  • Underlåtenhet att pumpa bromsarna efter pad ersättning kommer att orsaka en tillfällig brist på bromstrycket; detta kommer att göra att bilen vara omöjlig att stoppa när de placeras in i ett drivande kugghjul.