Koppling & Transmission Problem

April 17

Bilar har antingen manuell eller automatisk växellåda. En manuell växellåda använder en koppling för att växla och, i sin mest enklaste förklaringen, gör bilen rör sig. Skiftande kugghjul i en automatisk transmission åstadkoms genom kontroller inuti transmissionen som levererar rätt redskap för körförhållanden.

Koppling Grunderna

Enligt "Kopplingar & Transmissioner" av Petersen har koppling konstruktion inte förändrats mycket sedan starten, har det bara blivit mer sofistikerade. Följaktligen är samma väg en koppling är verksam. En motor behöver köras tills den når tillräcklig rpm för att leverera vridmoment eller den kraft som behövs för att övervinna vikten av bilen och drivlinan. Omvänt måste motorn gå när bilen står stilla. En koppling överför motorns maximala vridmoment utan effektförlust från glidning. Eftersom kopplingen tar tag, är detta vridmoment överförs till drivlinan i ett jämnt sätt. När kopplingen släpps, kopplar ur den så transmissionen slutar rotera.
Det finns tre grundläggande delar av en koppling: svänghjulet, tryckplattan och skivan. Svänghjulet roterar med vevaxeln och är fastskruvad till det. Tryckplattan är fäst vid svänghjulet med hjälp av ett lock eller hölje. Skivan är centrerad mellan svänghjulet och tryckplattan på den ingående axeln och kretsar endast när kopplingen är inkopplad. Denna ingående axeln har splines eller åsar och är fäst på en ände till transmissionen och på den andra änden till vevaxeln genom ett kullager.
Det finns tre typer av tryckplattor som används i bilar i dag: Borg & Beck, långa och membran; och fyra typer av skivor: dämpade, odämpad, nitade och bundna foder.

clutch Felsökning

Vid körning en bil med en koppling, är det viktigt att låta kopplingen ut snabbt efter en växling för att inte orsaka glidning, som orsakar värme som skadar svänghjulet och tryckplattan inför. Om kopplingen slirar när engagerade, kan länksystemet mellan pedalen och frigör gaffel behöva justeras.
Om kopplingen griper om de bedriver, kan pedalen koppling hängas upp och inte kan släppa. Om en koppling väsnas, kan det vara skivan inte kan röra sig fritt på den ingående axeln på grund av smuts, repor eller korrosion på räfflorna. Andra orsaker till koppling buller kan vara lösa bultar i motor- och transmissions fästen.

Manuella Basics Transmission

För att göra en bil drag, är det att låta motorn för att öka vridmomentet till drivlinan, en överföring eller moment multiplikator behövs. I en manuell växellåda, åstadkoms detta med hjälp av kugghjul. Följaktligen varierar utväxlingen från bil till bil, beroende på bilens vikt och hästkrafter. I allmänhet är dock, har en bil tre växlar framåt: direktdrivna, andra växeln och låg växel och en backväxel. Många bilar är utrustade med fyra- och fem-växlade för ännu fler utväxlingar.

Manuella överföringsproblem

En av de vanligaste problemen i manuella växellådor är brist på smörjning eller felaktig smörjning. Andra problem är buller, som kan orsakas av lager, kugghjul och axelslitage. Vibrerande och trummande kan vara ett tecken på en drivaxel problem. Växling problem kan orsakas av en del slitage eller länkproblem. Om bilen hoppar ur växel eller har fastnat i växel, kan det bero på en kombination av problem är slitna lager eller synchronizers.

Automatisk växellåda Grunderna

Den automatiska växellådan eliminerar kopplingspedalen och istället använder en vätskemomentomvandlare, ett planetväxelsystem i en enda enhet och ett hydrauliskt styrsystem. Momentomvandlaren överför kraft från motorn till transmissionen. Planet gearsets och axlar erhålla nödvändig hastighet. Den hydrauliska styrsystemet består av bromsband och flera lamellkopplingar kontrollera gearsets och hydrauliska servon och kolvar styr banden och kopplingar.

Automatisk Tranmission Problem

Nivån av transmissionsolja ska kontrolleras varje gång motoroljan byts, enligt Crouse och Anglin. Varje tillverkare har sina egna riktlinjer för när vätskan bytas. Om fordonet är engagerade i vad Crouse och Anglin beskriver som "allvarlig service" såsom en taxi eller polisfordon bör kopplingar och banden justeras med jämna mellanrum också.
Orsaker till automatisk växellåda misslyckande uppstår oftast på grund av misshandel och vanvård, inklusive överbelastning av transmissionen eller inte kontrollera det som rekommenderas. Överbelastning aktiviteter inkluderar att dra en släpvagn, varva motorn när du bromsar och kör ofta upp bergen.
Andra problem är bilen inte flytta automatiskt på grund av att gasvajern inte justeras ordentligt eller överföringen glider på grund av lågt oljetryck, en defekt band eller feljusterad koppling.