Hur man installerar Leaf Spring Lift Kit Blocks

January 25

Hur man installerar Leaf Spring Lift Kit Blocks


Installation av en suspension lift kit är ett bra sätt att förbättra off road kapacitet ett fordon utrustat med bladfjädertypen suspension. Det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att öka suspensionen clearance på ett fordon är genom användning av en hiss-block suspension lift kit. Detta system har utformats med gör-det-självare i åtanke, och kräver endast enkla handverktyg och ett par timmar att installera. Det rekommenderas att en hiss kit köpas som innehåller all nödvändig hårdvara, såsom lyftblock, ersättnings chocker, U-bultar och bromsledningar.

Instruktioner

1 Lyft fordonet från marken med hjälp av ramen. Kontaktpunkten för den lyftdomkraft skall vara den ram, som kroppen behöver för att förflyttas oberoende av axelhuset. Stödja bilens axelhuset med en andra domkraft för att tillåta oberoende höjning och sänkning av huset. Denna process kan åstadkommas med endast två domkrafter genom att installera en hiss-block i taget.

2 Ta bort fabriken hårdvara. Med ramen och axelhuset fullt stöd, ta bort axelmonteringsskivan att stöt fästen till. Det finns fyra bultar som förbinder monteringsplattan till axelhuset. Ta chocken från monteringsplattan och ramen. Ta bort muttrarna på ändarna av U-bultarna som håller bladfjädern på axelhuset. Dra U-bultar upp och bort från bladfjädern och axelhuset. Koppla bromsledningen från bromstrumman / oket.

3 Sänk axelhuset tillräckligt för att placera lyftblock mellan bladfjädern och bostäder. Placera lyftblock i mellan axelhuset och bladfjädern. Installera ersättnings U-bultar och vridmoment till tillverkare specifikation. Installera ersättnings chock, ansluter den till axelmonteringsskivan och ram. Anslut ersättningsbromsledning till trumman / bromsok och befintlig bromsledningen.

4 Upprepa steg ett genom tre på de återstående tre hörnen på fordonet.