Kan en iPhone Arbeta med Verizon?

March 23

Under de första tre åren närmast efter lanseringen 2007, Apples iPhone var tillgänglig för användning endast med AT & T trådlösa tjänster i USA. Det var inte möjligt att använda en iPhone på Verizon Wireless nätverket innan Verizon-kompatibla iPhone ibruktagande med bäraren i början av 2011.

AT & T iPhone

Från introduktionen 2007 till fjärde kvartalet 2010, iPhone bara var tillgängliga i USA för användning med AT & T Wireless service - och endast som en "Global System for Mobile Communication" eller GSM, enhet. Tekniskt sett innebär detta att AT & T iPhone lagrar kontakter och annan information och kommunicerar med mobiltelefon service torn med hjälp av flyttbara plast "Subscriber Identity Module" eller "SIM" kort, som binder telefonerna till AT & T mobilnät.

låsta IPhones

Teoretiskt GSM-enheter erbjuder flexibilitet för användare; om en användare tar bort en bärare SIM-kort och infogar en annan, gör det honom att använda enheten med ett annat nätverk. Verkligheten är annorlunda. Amerikanska flygbolag, inklusive AT & T låsa telefonerna de säljer - inklusive iPhone - med hjälp av interna programmeringssekvenser som binder enheterna till transportören som sålde dem.

CDMA telefon

Till skillnad från AT & T, som använder GSM-teknik, använder Verizon "Code Division Multiple Access", eller CDMA, tekniken på sina telefoner. CDMA-telefoner fungerar enbart baserat på interna programsekvenser. Eftersom Verizon inte använda eller sälja SIM-kort för sina telefoner och eftersom det finns fysiska skillnader mellan GSM och CDMA-enheter som överskrider olika programmering, är det inte möjligt att använda en GSM iPhone med Verizon.

Verizon iPhone Launch

Som hade varit efterlängtade i tech press, lanserade Apple en CDMA-version av iPhone 4 avsedd för Verizon under första kvartalet 2011. Nya eller befintliga Verizon kunder kan nu köpa iPhone från Apple eller Verizon Wireless, tillsammans med Verizon Wireless serviceplaner. Det är fortfarande inte möjligt att använda GSM iPhones på Verizons nät, så om du är en AT & T kund och vill använda en iPhone med Verizon, logga in med Verizon och köpa en CDMA version.