Olika typer av luftintag

April 16

Olika typer av luftintag


Fordons luftintag är det första steget i bränsleförbränningsprocessen som gör din fordonets motor fungerar. Ett insugningssystem ger motorn med syre som är nödvändigt för förbränning av bensin. Det finns flera olika typer av insugningssystem som används beroende på fordonets utformning eller typ. Alla typer luftintags inkluderar ett luftfilter och är rörformat för att passera syre till motorn så effektivt som möjligt.

Short-Pipe intag

En kort-pipe luftintag består av ett metallrör eller ett rör och en högt flöde luftfilter. Denna typ intag ger syre till din motorns insugningsrör för att ge luft som är nödvändig för brännbar förflyttning. En kort-pipe intaget drar denna luft från under huven på fordonet, vilket innebär att luften som går in i intaget är oftast varmt eller uppvärmd från motorn. Varma luftintag har nackdelen av lägre motoreffekt, men fördelen med minskad bränsleförbrukning jämfört med kall luft system.

Kall luft intag

Kall luftintag dra luft från utsidan av fordonet i din motorns insugningsröret för att skapa förbränning. Detta innebär att luften dras in i insugningsröret är cool - inte värmas av motorkomponenter som i kort-pipe luftintag design. Den kalla luften tillhandahålls till motorn tillåter motorn att förbränna mer bränsle, vilket resulterar i högre motorprestanda. Kall luftintag använder lång rörledning som drar luft från antingen utrymmet runt hjulhuset eller främre stötfångaren och är kopplade med en högt flöde luftfilter att hålla främmande föremål kommer in i insugningsröret.

Ram-Air Intake

system RAM-luftintags liknar kall luftintag. RAM-luftintag drar luft från utsidan in i samlingsröret på ungefär samma sätt som en kall luftintaget, men inkluderar en luftsamlare för att tillåta extra syre in i insugningsröret när bilen är i rörelse. Ram-luftintag ge den mest strömmen till motorn eftersom de tillåter motorn att bränna mer bränsle. De omfattar rörledningar till den främre stötfångaren eller hjulhus område för passiv kall luft samling, en samlare kon för ytterligare luftflöde och en högt flöde luftfilter.

Stock Air Box (OEM) intag

Ett lager luftbox är grundläggande OEM luftintags delar som kommer fabriksinstallerade i de flesta fordon. Lager luft lådor dra luft från precis bakom gallret av huven. De använder inte högt flöde luftfilter, vilket innebär att lager luftfilter är restriktiva - en bra anledning att byta aktieluftfiltret med en högpresterande en. OEM luftintag eller luftboxar är tillräckliga för de flesta användare som inte behöver extra prestanda.