Hur förklara HDMI-ingång

June 23

Hur förklara HDMI-ingång


Hög Definition Multimedia Interface eller HDMI är en HD audio / video-kabel, som vanligen används med HD-tv, Blu-ray-spelare och nästa generations spel enheter. Om du förklarar en HDMI-ingång till någon, måste du gå igenom vad porten ser ut, vad det används till och hur informationen passerar mellan hamnen och anslutningskabeln.

Instruktioner

1 Påpeka utseendet på HDMI-ingång. Porten är ungefär en halv tum bred och en fjärdedel av en tum hög. Det är rektangulär till formen, även om toppen av porten är något bredare än den undre. De flesta HDMI-ingångar har också en tryckt "HDMI" bredvid den.

2 Beskriv vilken typ av informationsöverföringar mellan HDMI-ingången och kabeln. Både HD-ljud och videosignaler mellan kabeln och ingång. Komponentvideokabel, vilket ger en analog HD-anslutning, använder tre videokablar och två ljudkablar för totalt fem hook-ups, i motsats till den enda HDMI-kabel.

3 Skilja mellan de olika typer av HDMI-kablar som behövs. Även en vanlig HD-tv som producerar 1080 linjer i horisontell upplösning kan använda HDMI-kabel, HDTV som har 3D-funktioner kräver en mer avancerad HDMI-kabel, eftersom mer information passerar genom kabeln och hamnen. För detta är en HDMI kabel med hög hastighet behövs. När du skapar en 3D-TV, om du använder en vanlig HDMI-kabel, tv kommer inte att exakt producera 3D-innehåll som all information inte passera till TV: n.