1987 Camaro Restoration Tips

July 24

Årsmodell 1987 var det sista året som Camaros tillverkades vid den ursprungliga Norwood fabriken i Ohio, enligt Tredje Gen webbplats. Detta har mer än sentimentalt värde, eftersom många Camaro entusiaster tror att mer vård och tid togs med dessa modeller av Camaro, vilket gör dem några av de bästa modellerna av denna linje av bilar. När du återställer en av dessa 1987 Camaros, finns vissa saker som kan göras för att återställa sitt utseende och makt tillbaka till hur det var i de sista dagarna av 1980-talet.

Unik lack

Ommålning 1987 Camaro att återställa strimma det en gång hade när den först driven är en uppenbar restaurering spets, men måla det en ovanligare färg kan vara en perfekt twist på sporten bilens återgång till ära. Enligt IROC Zone hemsida, 1987 Camaro kom i färger som klarblå och ljus Saffire eller midnatt rödbrun och guld som sällan ses på denna modell av Camaro, eftersom de flesta förare valde rött eller silver. Måla om hela sportbil en av dessa färger för att ge muskel bil en ännu mer exotiska utseende.

Installera en Performance Package

Prestanda paket fanns på 1987 Camaros och särskilt utformade för Z28-modeller, till en högre kostnad. Även om du kanske inte har haft råd att paketet när 1987 års Camaro kom ut, kommer det inte vara fruktansvärt svårt att uppgradera motorn i muskel bil för att möta prestanda paket specifikationer. Installera bas motorn från Z28 prestanda paketet, som bestod av en LG4 305 W / 4 fat Quadrajet. Att göra detta kan innebära att du kommer att behöva lägga till en andra avgasröret till Camaro, men det är inget fel med lite extra krom och morra på baksidan av din hot rod.

Köp New sufflett

Samtidigt lägga ett konvertibelt sufflett på 1987 Camaro kan vara mer pengar än du vill spendera på bilens restaurering, detta kommer att bli allt mer symbolisk. Här är anledningen: 1987 var det 20 år sedan Camaro bil, Chevy såg konvertibler som sina jubileumsutgåvor och firas dem med en röd streck på baksidan av bilen. De har också bara producerade 1007 av dessa modeller av Camaro, enligt Tredje Gen hemsida, och aldrig producerat en annan cabriolet Camaro under denna generation av sportbil. Även om du inte kommer att ha en autentiskt återställd 1987 Camaro cabriolet, få människor kommer att veta skillnaden och det förmodligen inte kommer att bli något annat liknande på vägen.