Hur ta reda på exakta paket med en VIN-nummer

March 10

Hur ta reda på exakta paket med en VIN-nummer


VIN eller chassinummer kan användas för att bestämma många fakta för ett fordon. 17-siffriga numret har använts sedan 1980 för att identifiera märke, tillverkare, årsmodell och paketinformation. Varje VIN är unik för det specifika fordonet och kan användas för att bestämma historia av fordonet från tillverkning till skrot. Fordon som gjorts före 1981 har också en VIN, men det är inte standardiserad till 17 siffror.

Instruktioner

Fastställande ett fordon Package

1 Leta reda på VIN på fordonet. De flesta bilar och lastbilar har en VIN på instrumentbrädan på förarsidan, men det kan vara på en etikett på förarsidodörr, den främre delen av motorblocket eller den främre delen av fordonskroppen.

2 Skriv ner VIN.

3 Leta siffror i det fjärde genom åttonde plats för ett fordon som tillverkats efter 1981. Detta femsiffrigt nummerserie kommer att identifiera funktionerna i bilen som t.ex. kaross, motortyp och modell. Om VIN är mindre än 17 siffror hela sekvensen kan krävas för att identifiera paketet.

4 Använda en webbplats som vehicleidentificationnumber.com att avkoda VIN. Denna webbplats har länkar för specifika fordon, inklusive de som tillverkats före 1981. Klicka på länken för det specifika fordonet och in i VIN.

Tips

  • Tillverkare som Ford, Chevrolet och GMC har webbplatser som kan användas för att avkoda VIN. Du kan också kontakta en lokal återförsäljare och ge VIN för avkodning.