Hur man byter strålkastaren Bulb på en 1997 Jeep Cherokee Sport

July 23

Hur man byter strålkastaren Bulb på en 1997 Jeep Cherokee Sport


1997 Jeep Cherokee Sport använder en förseglad helljuset system som kräver avlägsnande av hela enheten för att ersätta strålkastare. Den H6054 glödlampa innehåller både helljus och halvljus filament, och lamporna finns på någon Biltema. Det finns ett par skruvar för att ta bort innan lampan kommer att komma ut, men tillgång till dem är från utanför lastbilen. Byte båda lamporna samtidigt rekommenderas av de flesta belysning tillverkare att hålla färg och liv av lökarna så nära som möjligt.

Instruktioner

1 Leta reda på skruvarna på ytterkanterna av strålkastarens infattning. Ta bort skruven med en stjärnskruvmejsel. Ställ in skruvarna åt sidan.

2 Dra ramen framåt för att ta bort den, då den åt sidan för nu. Leta reda på de fyra fäst ringen skruvar under ramen. Det finns två ovan och två under ljuset. Ta bort dem med en stjärnskruvmejsel. Ta inte ut de två skruvarna på höger och vänster vertikala kanten av lampan eller ett på toppen centrum. Dessa ställskruvar, och du kommer att behöva åter sikta lamporna om du tar bort dem.

3 Dra låsringen från lampan och dra glödlampan framåt. Koppla den elektriska kontakten från baksidan av lampan; det drar rakt av med en liten ansträngning. Kasta den gamla lampan.

4 Anslut den elektriska kontakten på baksidan av den nya H6054 lampan och placera stoppringen runt lampan. Skjut den på plats på framsidan av jeep sedan installera de fyra skruvarna och dra åt dem med en skruvmejsel.

5 Placera strålkastare ram runt ljuset och installera fästskruvarna. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel men inte åt dem eller du kommer att spricka plastramen. Flytta till andra lampa på den motsatta sidan av lastbilen och upprepa processen.