Vad du ska titta efter när man köper en 26-tums LCD-TV

July 17

Vad du ska titta efter när man köper en 26-tums LCD-TV


Du måste överväga en rad olika faktorer innan de köper en 26-tums LCD-TV. Se till att du får rätt TV kommer att hålla dig från att fastna med en TV du inte gillar eller behöva ta tillbaka TV: n till återförsäljaren och byta ut det. Överväga faktorer såsom uppdateringsfrekvens, kontrastförhållande och mer innan du gör ditt köp.

Uppdateringsfrekvens

Ju högre uppdateringsfrekvens, desto mindre suddiga bilden ser. Detta är särskilt märkbart när det finns en hel del rörelse på skärmen, till exempel när du tittar på ett sportevenemang eller en fartfylld actionfilm. Uppdateringsfrekvensen på lägre änden 26-tums LCD-TV är 60 Hz, är en mid-range uppdateringsfrekvens 120 Hz och den optimala uppdateringsfrekvensen är 240 Hz.

Ingångar och utgångar

Titta på antalet och typerna av in- och utgångar finns på enheten. Om du inte har tillräckligt med ingångar för att ansluta alla enheter som du vill ansluta, måste du använda en splitter, som kan äventyra videokvalitet, eller om du behöver för att få upp och koppla och ansluta enheter. Vanliga videoingångar är HDMI, komponent, komposit och S-video. Att mata ut TV-ljud till ett surroundsystem eller annan extern ljudenhet du behöver ljudutgångar. De typer av ljudutgångarna på 26-tums LCD-TV skiljer sig, men de flesta kommer att erbjuda optisk digital eller standard audio video. Ofta kommer olika märken erbjuder olika typer av ljud utgångar.

Kontrastförhållande

Ju högre kontrastförhållande som erbjuds av en 26-tums LCD-TV, desto bättre kommer du att kunna skilja mellan ljusa färger och mörka färger. Om du planerar att sätta TV: ni ett mörkt rum, kan kontrastförhållandet inte vara så viktigt för dig, men om du planerar att sätta TV: ni ett väl upplyst rum, kanske du vill ha en högre kontrast så att du kan lättare skilja mellan objekt på skärmen.

Beslut som stöds

Olika märken av 26-tums LCD-TV kommer att stödja olika digital-TV upplösningar och olika visnings upplösningar om du har en dator som är ansluten. Till exempel, om du vill titta på digital-TV i 1080p, måste du se till 1080p är en upplösning för digital-tv på den specifika TV, som olika TV-apparater stöder olika digitala TV-upplösningar. Även olika TV-apparater stöder olika upplösningar för visning en ansluten dator. Om du har en önskad upplösning på datorn som inte stöds på TV: n, kan den resulterande bilden på TV: n ser suddiga eller skäras av på sina ställen.