Hur man använder självutlösaren funktionen på digitalkameror

July 21

Digitalkameror är bra för att ta massor av bilder och se hur de ser ut innan du skriver ut dem. Inte nog med att de sparar pengar på film, de erbjuder många olika funktioner för att få den effekt du vill använda för dina bilder.

Instruktioner

Hur man använder självutlösaren funktionen på digitalkameror

1 Läs manualen som medföljde kameran. Guiden förklarar alla kamerans funktioner och etiketter varje del av kameran för att hjälpa dig bekanta dig med det processer och funktioner.

2 Slå på kameran. Gå till inställningsmenyn. De flesta digitalkameror har en menyknapp du kan trycka på för att ta dig till kamerans meny.

3 Leta inställningen för timern. Vissa digitalkameror har flera timer alternativ. Självutlösaren kan du ställa in fördröjningar i steg från sekunder till timmar om du väljer. Intervalltimern kan ställas in i olika steg också. Du kan välja att ställa in den för att ta en bild var 10 eller 15 minuter eller vilken tidssteg du föredrar. Lång exponering kan du ta tid exponeringar i tidsinkrement du ställer. Exponering räkna kan du ställa in antalet exponeringar som skall vidtas inom en viss tidsram. Du kan ställa in kameran för att ta en exponering var tredje minut eller så beroende på vad du tar bilder av.

4 Ställ in kameran på ett stativ eller på en plan yta så att du kan få en bild av den bild som du vill ta.

5 Tryck på avtryckaren halvvägs för att låsa in fokus och exponering. Titta på LCD-skärmen som sökare för att se bilden är inställd på fokus du vill. Sedan trycker ner avtryckaren hela vägen ned för att aktivera timern.

Tips

  • Var noga med att inte av misstag flytta kameran från sitt inställda läge när du trycker på avtryckaren ned.
  • Eftersom det finns flera olika modeller av digitala kameror, läsa instruktionsboken som medföljde kameran för att lära sig att använda de olika funktionerna kameran har.