Hur man ändrar en automatisk titel

January 18

Det kan finnas flera orsaker till att du behöver ändra en automatisk titel. De vanligaste anledningarna till att en person kommer att behöva ändra en automatisk titel beror på att fordonet har sålts, ges som en gåva, arv eller tillfredsställelse av pant. För att ändra den automatiska titel, måste du gå till en gren av din statens Department of Motor Vehicles.

Instruktioner

1 Hitta kontaktuppgifterna för Department of Motor Vehicles. Du kommer att vilja granska DMV hemsida för att se de olika kraven för att ändra titeln. För att komma åt länkar till din statens DMV besöker Nevada DMV sidan och välj ditt tillstånd från sina tillgängliga notering.

2 Ta bort plattorna från fordonet och återlämna dem till DMV. Om du ändrar auto titel till en ny ägare, kommer han att behöva säkra sina egna plattor när han registrerar fordonet. Du måste göra detta innan du ändra titeln.

3 Underteckna baksidan av auto titel du vill ändra. Om du säljer bilen, måste du logga på baksidan av din befintliga auto titel. Köparen måste också underteckna baksidan av titeln och ge sin körkortsnummer.

4 Innehålla den information som krävs på baksidan av titeln. De flesta stater kräver att mätarställningen fordonets listas under en titel förändring. Försäljningspriset måste tidpunkten för försäljningen och köparens namn och adress också ingå. Tänk på att om du inte överför titeln inom en viss tidsram efter försäljningsdagen (tio till fjorton dagar är den genomsnittliga perioden), kan du möta en straff från DMV.

5 Ta bevis på den korrigering för att ändra information som anges på titeln. Om du ändrar ett namn eller adress, kan du göra detta utan en äganderättsöverföring. Istället ta med bevis av korrigeringen, såsom en förändrad körkort eller elräkning.