Hur man byter en 2001 Toyota Sienna bränslefilter

November 13

Hur man byter en 2001 Toyota Sienna bränslefilter


Filtret bränsle installeras i en 2001 Toyota Sienna ser till att inga skadliga element som kan förekomma i bensintanken gör sin väg in i insprutningssystemet. Över tiden, fångar detta filter fler och fler partiklar, tills den börjar att bromsa inflödet av bränsle från tanken. Som ett resultat rekommenderar Toyota byte av bränslefiltret var 20.000 miles, för att hålla bränsle igång ordentligt. Byte av filtret tar cirka 30 minuter eller så.

Instruktioner

1 Öppna huven. Lokalisera bränslefiltret, som är i direkt anslutning till bränsleinloppsröret, vilket i sig är på övre delen av motorn. Placera en avtappningskärl under en av bränsleledningar på filtret, sedan långsamt öppna upp en av de linjer med en linjeskiftnyckel för att låta trycket i systemet bleed off.

2 Ta bort bränsleledningen bultarna på båda ändarna av filtret med hjälp av en rad skiftnyckel, och kassera de gamla packningarna bränsleledningen. Unbolt bränslefiltret från blocket med 3/8-tums Ratchet och uttag och kassera den.

3 Installera det nya filtret på fästet med 3/8-tums Ratchet och uttag, och se till att pilen på filter pekar mot motorn. Sätt tillbaka bränsleledningen bultarna med hjälp av packningar ersättning på båda sidor om bränsleledningen och dra åt skruvarna med linjeskiftnyckel.

Tips

  • Rök aldrig eller ha en öppen eld i närheten när du & # 039; re arbetar med bränslesystem av ett fordon. Om du gör det riskerar du att orsaka en brand och skada sig själv och bilen.