Nikon Coolpix S1 Felsökning

February 28

Coolpix S1 är Nikons första posten i den ultrakompakta digitalkameror. Det tar bilder på 5 megapixel upplösning och har en 3x zoom. Det kan också ta en respektabel mängd bilder (200 av dem) innan kräver en påfyllning. Även om Nikon Coolpix S1 är byggd för att passa i handflatan, och har en inbyggd linsskyddet och stor LCD, dess invecklade fördelar kan också leda till några problem.

Svart skärm

När du slår på Nikon Coolpix S1, är LCD-skärmen helt svart. Menyer kommer att fungera bra, men du kan inte visa bilder på SD (Secure Digital) kort. Detta kan orsakas av en dålig del som kallas en CCD (bildsensor). Det är ett utbrett problem bland hundratals datorbildprodukter och det finns en webbplats (se Resurser) som diskuterar detta på djupet.

En potentiell quick fix är att placera kameran i handflatan och lätt knacka kameran mot benet. Detta har varit kända för att fungera för många människor. Medan tillståndet kan återvända, är det möjligt att få en lite mer liv ur kameran innan du får den reparerad.

Om knacka kameran inte fungerar, kontakta Nikon på deras hemsida (se Resurser) och tala med en kund representant. De kommer att be dig att skicka kameran till Nikon för en gratis reparation om det är under garanti.

defekta Pixlar

När du tittar på bilder på din Nikon Coolpix S1, ser du att några av bilderna har ljusa fläckar på dem som uppenbarligen saknar ett trick av ljuset. Bilder som är tagna under längre tid än normalt exponeringstiden kan vara orsaken till problemet.

Skruva ner brusreduceringsinställningarna eller (NR) och se om detta eliminerar problemet. För att göra detta, helt enkelt ändra läget --- via väljaren ovanpå kameran --- till Nattporträtt eller nattlandskap.

Om detta inte löser problemet eller fläckar under normala fotografiska förhållanden, sedan kontakta Nikon att få en uppskattning reparation. Det kan även vara att kostnaden för att reparera kameran är mer än kostnaden för att köpa en ny kamera.

minnes Inkompatibilitet

Om du har installerat en nyinköpt SD-kort och Nikon Coolpix S1 kommer inte läsa eller formatera kortet, då du kan ha köpt fel typ av minne.

Följande är godkända och testade SD-kort för Nikon Coolpix S1:

SanDisk 16 MB, 32 MB, 64 MB, 128 MB, 256 MB, 256 MB, 512 MB, 512 MB, 1 GB
Panasonic 16 MB, 32 MB, 64 MB, 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB
Toshiba 16 MB, 32 MB, 64 MB, 128 MB, 128 MB, 256 MB, 256 MB *, 512 MB