Hur man tar digitala bilder med videokameran

January 29

Bekvämligheten med en digitalkamera och videokamera i en kan verka lockande i början. Men innan du köper en videokamera som också kan ta högkvalitativa digitala bilder, kanske du vill ägna sig åt själva dollar värdet av denna funktion. Här är några steg på hur man tar digitala bilder med videokameran.

Instruktioner

1 Bestäm hur kameran fungerar. Det finns 3 grundläggande lägen att fånga stillbilder med en videokamera. Läs din bruksanvisning för specifik information.

2 Förstå freeze-frame stillbilder. Den vanligaste och minst effektiva metoden är ett "fotoläge." I grund och botten, kommer kameran helt enkelt frysa en bildruta i några sekunder, som sedan kan utvinnas senare som en stillbild.

3 Använd redigeringsprogram för att fånga stillbilder. Denna metod liknar den första, och kan göras med någon videokamera. Ladda ner ett program för redigering eller använd kamerans medföljande programvaran. Sedan överföra video över till datorn och använda programvaran för att dra ut stillbilder.

4 Förstå inbyggda digitalkameror. Detta är ett dyrare alternativ, men resulterar i högre kvalitet bilder. Dessa kameror har inbyggda minneskort och fungerar i stort sett på samma sätt som en fristående digitalkamera. Se manualen för att gå över till digital kameraläge, peka och skjuta. Fotokvalitet är oftast lite lägre än från en fristående kamera.

5 Jämför specifikationer. Förstå att specifikationerna för högkvalitativ video inte nödvändigtvis översätta till högkvalitativa stillbilder. CCD avgör kvaliteten på video, medan megapixlar bestämma kvaliteten på stillbilder.

6 Överväga värdet. Huruvida en kombination digitalkamera och videokamera är bäst för dig beror på hur du kommer att dela dina foton.

Tips

  • Alla videokameror fungerar på olika sätt. Bruksanvisningen är den bästa källan.
  • Tänk på att många digitala stillbildskameror också kan ta korta videoklipp.
  • Kombination digitalkamera och videokameror är dyra. Det kan vara mer praktiskt att köpa en digitalkamera och en videokamera separat. Ibland är det bättre att göra en sak och gör det bra.
  • Digitala stillbilder tagna av en 1 megapixel eller mindre kamera är i allmänhet olämpliga för utskrift.