Hur trimplan Work

November 10

Introduktion

Trimroder är oftast två plan av rostfritt stål som är justerbara och fäst vid båtar på den bakre skrovsektion av den båt som kallas en akterspegeln. Trimplan är fästa för att öka hastigheten på båten, minska tjat från vattnet och hålla båten från noteringen, bara för att nämna några saker som gör har trimplan fördelaktig.

Hur trimplan Work

Trimplan styrs med hjälp av en hydraulisk enhet som kan flytta trimplanen upp och ner efter behov. Trimplan ger din båt hiss för att kompensera för saker som viktfördelning på båten, förhållandena i vattnet och eventuella ändringar du gör i hastighet. När du ändrar riktning mot dina trimplan så att de böjer nedåt, skapar kraften i vattnet en tryckpunkt uppåt som sedan lyfter aktern och minskar motståndet på skrovet.

fördelar

Några av fördelarna med att installera trimplan på båten är: motorn kommer inte arbetskraft så mycket, kommer du att spara på bränsle eftersom du inte kommer att förbruka så mycket bränsle och du förbättra din synlighet och hantering. Dessutom kommer du minska din vakna storlek och skrovet stress, som båda kan vara till hjälp eftersom båten kommer att pågå längre. Med en mindre kölvatten storlek, har du mindre chans att påverka en båt eller en person vattenskidåkning bakom dig.

överväganden

Installera undermåliga trimplan kan tvinga dina trimplan för att avleda mer så att de kan skapa tillräckligt lyft för din båt. Välja större trimplan kommer att hjälpa din båt för att ha mer hiss utan en hel del drag.

Gör din Trim Tabs fungera bättre

Det finns några saker du kan göra för att förbättra resultatet för dina trimplan när du har installerat dem. Det första du bör tänka på är att installera en automatisk fliken indragare. Detta kommer att säkerställa att du inte oroa dig för att glömma att lämna dina trimplan i nedfällt läge, vilket kan orsaka problem eftersom det finns en risk för att skada dina trimplan när du trailer båten.

Den andra sak att tänka på är att installera trim indikatorer. Trimindikatorer låter dig veta vilken position dina trimplan är vid varje given tidpunkt, vilket gör att du kan fatta bättre beslut när du är på vattnet.

Ett sista alternativ är att installera en automatisk flikkontroll, som styr placeringen av dina trimplan enligt villkoren omkring dig utan att du behöver göra någonting. För dem som inte vill bli störd av att kontrollera sina trimplan, kan detta vara ett bra alternativ.