Hur man tar bort hårddisken från en 5: e generationens iPod

July 26

Hur man tar bort hårddisken från en 5: e generationens iPod


Den femte generationens iPod förlitar sig på en hårddisk för att lagra dina filmer, musik och annat innehåll, men som med alla andra hårddiskbaserad enhet, är det möjligt att en del kan misslyckas med tiden. I dessa situationer måste du ta bort den gamla hårddisken inifrån iPod. Med flera tredjepartstillbehör, men du kan snabbt ta bort iPod hårddisken från MP3-spelare fall.

Instruktioner

1 Ta kilverktyget och arbeta i springan mellan metall stöd och plast sidan av iPod. Flytta kilverktyget runt omkretsen av iPod för att lossa gångjärnen som håller iPod tillsammans.

2 Fortsätt att flytta kilverktyget längs iPod tills metall baksida är inte längre bifogas. Flytta och placera undan.

3 Leta upp bandkabeln som håller hårddisken till iPod moderkort. Hårddisken kommer att vara den största komponenten i iPod --- kommer det också att ha ett ark av blått skum på en sida. Flatkabeln kommer att ligga nära iPod dockningskontakten.

4 Använd kilverktyget för att lyfta den lilla svarta switch som håller bandkabeln till hårddisken. Detta kommer att löpa parallellt hårddiskens bandkabel adapter.

5 Dra ut kabeln när brytaren lyfts. Placera hårddisken åt sidan.

Tips

  • Wedge verktyg inte säljs av Apple, men de kan lätt hittas via tredje part säljare på webbplatser som eBay. Om du inte kan få en kil verktyg kan plana styva föremål såsom ett rakblad eller plektrum också fungera, men fallet avskaffande kommer att bli mycket svårare.