Hur rengör jag bilar med 24 till 28 tums fälgar?

May 6

Större fälgar på bilar har speciella rengöringsbehov. Oavsett om du har krom, legering, talade eller målade fälgar, behöver du tålamod och rätt verktyg för att eliminera smuts, smuts och damm som kan samlas när du kör. Om den lämnas obevakad, kan fett och smuts äta bort på slutdatumet för dina hjul. Efter att ha tillbringat så mycket pengar på fälgarna, du vill behålla dem i toppform. Dessa steg kommer att säkerställa lång livslängd och maximal glans för dina fälgar.

Instruktioner

1 Sätt vatten i stor hink. Se till att borsten och renare är praktiskt.

2 Enligt renare riktningar, tillämpas på en kant. Detta kommer att hjälpa till att bryta upp fett och gunk. Använd borsten för att lossa några svåra att ta bort skräp.

3 Skölj hjulet ordentligt med varmt vatten. Om någon skräp kvar på hjulet, upprepa steg två. Använd en våt microfiber handduk för att avlägsna eventuella kvarvarande smuts.

4 Använd en torr handduk att torka hjulet. Vatten drar till sig smuts.

5 Upprepa steg två till fyra på de återstående tre hjul. Använd däck och skivskärpnings enligt anvisningar från tillverkaren.

Tips

  • Flera företag göra produkter speciellt för rengöring fälgar och däck, även Meguiars, mödrar, EagleOne, Dupont, Black Magic och Turtle Wax. Fälgar är en stor monetär investering för din bil vid större storlekar, så det extra omsorg är värt den tid investerat för en ordentlig glans.
  • Vissa produkter fungerar bättre på andra ytbehandlingar. Till exempel en renare avsedd för aluminiumfälgar kanske inte fungerar lika bra på krom ekrar. Se till att välja rätt rengöringsmedel för dina hjul "finish.