Hur man klarar bara en Smog test

March 13

Hur man klarar bara en Smog test


Många stater kräver fordon att passera en utsläppsprovning - ibland kallas smog test - även om kraven för att klara provet kan variera mellan stater. I vissa områden är standard utsläppen mycket strängare än andra. Detta gäller särskilt för stater med stora städer och ett stort antal fordon. Som förare är det viktigt att känna till reglerna för utsläpp i ditt tillstånd. Du kan dock ta några generella åtgärder för att hjälpa bilen genomgå en utsläppsprovning i någon stat.

Instruktioner

1 Serva bilen så att den fungerar korrekt. Om bilen inte fungerar ordentligt, då sannolikheten för att missa en prov utsläppen ökar. Ta bilen till en licensierad reparationsverkstad innan testet. En bil som får regelbundet underhåll har bäst chans att klara ett avgasprovet.

2 Lägg bränsletillsatser till bilen. Syftet med en tillsats är att avlägsna kolavlagringar kvar i motorn, vilket hindrar bränsle och luftintaget och minskar effektiviteten i förbränningsprocessen. Bränsletillsatser kan ofta vara en enkel lösning på problem utsläpp som kan resultera i att missa ett test.

3 Kontrollera däcktrycket innan testet. Detta bidrar till att förbättra bilens prestanda. Korrekt pumpade däck hålla motorn från kämpar för att upprätthålla belastningen av fordonet och sänka utsläppsnivån.

4 Byt olja i bilen innan utsläppsprovningen. Förorenad olja är hög i kolväte, som kan vara en nyckelfaktor för att passera en utsläppsprovning.

5 Kör fordonet före testet. Tjugo till 30 minuter att köra före testet kommer att bidra till att bilen är ordentligt uppvärmd och fungera effektivt.

6 Fyll din bil med premium bränsle före testet. bränsle brinner Premium mycket renare sedan lägre bensin. De flesta fordon behöver inte premium gas hela tiden för att prestera bra, men en bränsleförändringar kan hjälpa äldre fordon passerar testet.