Vad är DVD-R-skivor för?

January 7

Vad är DVD-R-skivor för?


DVD-R-skivor är inspelningsbara DVD-skivor som antingen kan användas i en fristående DVD-spelare eller i din dator DVD-enhet. DVD-R kan du bränna data på skivan ungefär som en CD-R, men inte tillåter dig att gå tillbaka och radera information och ersätta den med nya data som en DVD-RW-skiva. DVD-R-skivor erbjuder 4,7 GB minne, i motsats till de 650 till 700 MB finns på de flesta CD-R-skivor.

Bio

Den mest uppenbara användning för DVD-R-skivor är att använda dem för att säkerhetskopiera din filmsamling. Blivande filmskapare kan också bränna sina filmer på DVD-R-skivor för promotion distributions- eller marknära filmförsäljning. Aktörer som vill lämna sin demo rulle till en agent kan också använda sig av DVD-R-skivor. De kan sätta flera rullar på DVD-R som visar de olika tecken som de kan framställa eller representera olika aspekter av deras arbete. Direktörer kan också använda denna form av media för att belysa olika ämneskategorier som de har i flera genrer av film.

Bilder

Medan den genomsnittliga viral JPEG-bild kan inte ta upp mycket utrymme, yrkesverksamma lita på den högsta bildkvalitet som de kan få för att visa upp det bästa av sitt arbete, och dessa bilder kräver mycket mer utrymme. Professionella fotografer, grafiker eller modeller med omfattande huvudskott alla kräver de högsta nivåerna av klarhet och kontrast i sina bilder för att göra det bästa intrycket. Dessa filer kan ta upp till 72 MB per bild för en 4096 x 6144 bild, vilket gör användningen av en vanlig CD opraktiskt. Dessa bilder kan visas på en dator med en DVD-spelare eller på fristående DVD-spelare som stöder JPEG-bilder.

Musik

Låtar komprimera till cirka 1 MB per minut av musik när komprimeras till 128 Kbs MP3-format eller 1,5 MB per minut vid 192 Kbs kvalitet. Detta innebär att du kan lagra endast 175 128 Kbs MP3-spår på en enda 700 MB CD-R, förutsatt att den genomsnittliga låten är fyra minuter lång. Om du har en massiv samling av musik, kan det ta många cd-skivor för att säkerhetskopiera din samling, men en DVD-R kan lagra upp till 1.175 MP3-spår med samma längd. DVD-R är verkligen bra för dem som söker arkiv kvalitet i sina inspelningar, som FLAC-filer, en okomprimerad icke-förlust format, kan ta upp till 30 till 40 MB per spår. De som vill arkivera en liveinspelning kan passa mer än 100 av dessa FLAC format inspelningar på en DVD-R.

rom

Som datateknik utvecklas, så gjorde förmåga persondatorer för att emulera hårdvaran i mindre avancerade system. Videospel emulering växte fram ur dessa framsteg, vilket gör det möjligt för människor att enkelt spela alla spel som de har lagrats i sina garderober genom att kopiera dem till ROM bilder. För personer med massiva samlingar av backup rom kan en DVD-R ger en stor format för säkerhetskopiering hela samlingar av videospel, vilket minskar belastningen på sin dators hårddisk.