Hur man byter syresensorn på en Nissan Pathfinder

April 19

Hur man byter syresensorn på en Nissan Pathfinder


Byte av syresensorer på din Nissan Pathfinder kräver en särskild socket utformad för att ta bort och installera sensorerna. Lambdasonderna är en viktig del av motorstyrningen och bilens dator beror på avläsningen från dem för att avgöra om motorn går rik eller mager. De syresensorer kan köpas från återförsäljare om du vill OEM delar, eller de är också tillgängliga från alla Biltema som eftermarknaden reservdelar.

Instruktioner

1 Höj framför lastbilen med en domkraft och stödja den med jack står placerade under ramen. Lokalisera de två syresensorer i avgassystemet. Det finns en i det främre högra avgasröret och en i den främre vänstra avgasröret. De är båda något nedströms från avgasgrenrören.

2 Leta reda på ledningsnätets kontaktdon i änden av sensorn. Koppla ur kontakten och lägg selen åt sidan.

3 Ta syresensorn med en syresensor sockel och en spärr, vrida sensorn moturs för att lossa den. Lyft ur den gängade insatsen i avgasröret och kassera den.

4 Trä den nya sensorn i avgasröret montering och dra åt den med syresensorns uttag och en spärr. Anslut den elektriska kontakten till ledningsnätets kontaktdon på lastbilen.

5 Flytta till den andra sensorn och upprepa processen att ersätta det också. Stötta trucken med jack och ta bort jack läktaren, sedan sänka lastbil till marken.

Tips

  • Se till att ge tid för avgas svalna om du har kört lastbilen nyligen. Avgas blir mycket varm och svåra brännskador kan uppstå om du försöker att arbeta utan gör det möjligt att helt cool.