Hur man tar bort färg från Aluminium

October 18

Det finns några olika sätt att ta bort färg från material, men vissa metoder är mycket hårdare till materialet under färgen än andra. Medan kemiska stripp tenderar att vara lättare att göra än andra metoder, det finns mer risk för det ursprungliga materialet inblandade.

Instruktioner

Instruktioner

1 Lägg ner kartong med några lager tidningspapper under och runt det område där du kommer att använda färgborttagningsmedel. Detta kommer att hjälpa till med sanering, och fånga upp droppande färgborttagningsmedel.

2 Sätt på kemikaliebeständiga handskar. Nitril görs för att motstå tunga kemikalier, så att de är säkrast. Latex är billigare, men görs endast för lätta kemikalier.

3 Rikta sprayburk flygplan färgborttagningsmedel mot ytan du vill ta bort färg från och långsamt spruta från sida till sida. Var noga med att inte få den kemiska på något annat än metall, eftersom det sannolikt kommer att skada andra material.

4 Låt remover set tills färgen lossnar. Hur lång tid att lämna remover på beror på färgen, och hur mycket av det som finns. Tunna lager av färg kan lossna i några timmar, medan tunga färg kan ta över natten.

5 När färgen lossas (om det inte har tagits bort), använd en färgskrapa att skrapa bort lös färg.

6 Använd en stålullskudde att gå över några punkter där färgen fortfarande kan fastnat eller som är svåra att skrapa med skrapan.

7 Tvätta material och med en trädgårdsslang. Se till att tvätta alla områden där färgborttagningsmedel kan vara, inklusive verktyg som används.

Tips

  • Se till att färgborttagningsmedel du köper antingen säger "flygplan färgborttagningsmedel" eller att det är säkert för aluminium någonstans på burken. Många kemiska strippor äter aluminum.There är en enorm skillnad mellan olika typer av kemisk remover. Remover från en sprayburk är i allmänhet för lättare jobb.
  • Se till att hålla barn och djur borta från arbetsplatsen. Färgborttagningsmedel är frätande och kommer att orsaka kemiska burns.Always handskar när man arbetar med färgborttagningsmedel.