Volym fungerar inte på min 57-tums Hitachi Bakprojektionsskärmar TV

September 2

Den större bilden på en Hitachi 57-tums bakprojektions-TV är inte mycket bra om du inte kan höra någonting. Bristen på volymen genom TV: ns högtalare kan vara ett resultat av problem med anslutningskablar, interna problem högtalare, inställningar på TV: n eller inställningarna på externa enheter. Felsöka problemet att borra ner till de specifika problem och bestämma vad som måste göras för att lösa problemet.

Högtalare påsatt

Inget ljud spelas genom Hitachi bakprojektion TV interna högtalarna om dessa högtalare inte är påslagna. Om TV inbyggda högtalarna inaktiveras, kommer du bara att kunna höra ljud via anslutna externa högtalare; om inga externa högtalare är anslutna, kommer du inte höra någonting. Du kan kontrollera inställningarna för de inbyggda högtalarna i ljud delen av TV: ns huvudmeny.

interna Högtalare

Med tiden, varvid kabeln som driver Hitachi TV interna högtalare kan lossna till följd av en dålig första anslutningen eller från vibrationer som orsakas av ljudet spelas upp. Ta bort frontpanelen längst ned på TV: n och kontrollera högtalarna för att säkerställa att strömkablarna är fortfarande är ansluten; om de inte längre är ansluten, måste de återanslutas och eventuellt åter löds på plats. Kontrollera också högtalarna för skador, såsom nedskärningar. Högtalarna kan blåsas och behöver bytas ut.

ljud~~POS=TRUNC

Om ljudkablarna anslutna externa enheter till Hitachi TV: n inte är ordentligt ansluten till anslutnings uttag på både TV: n och den externa enheten, kanske du inte hör något ljud. Kontrollera att ljudkablarna är anslutna till rätt uttag. Till exempel, om du använder vanliga röda och vita ljudkablarna, se till att kablarna är anslutna till motsvarande färgade ingångar. Se också till att kablarna är anslutna till utgångarna på den externa enheten och ingångar på TV: n. Alternativt, kontrollera ljudkablarna för nedskärningar, nötning eller andra skador. Om du upptäcker skador, prova med en annan ljudkabel som du vet fungerar med en annan enhet.

Extern enhet

Volymen på externa enheter som har volymkontroller måste vridas upp åtminstone en liten bit för någon volym alls ska spelas via din Hitachi TV. Alternativt, vara säker på den externa enheten är inte avstängt, eftersom det förhindrar också ljud från att spelas upp via TV: n. Om du inte hör något ljud och du har en kabelbox som är ansluten till TV: n med en HDMI-kabel, kontrollera kabelbox för en switch som sätter kabelbox för att sända ljud ljud via HDMI-kabeln; vissa kabel-boxar inte automatiskt mata ut ljud via en ansluten HDMI-kabel.