Hur man använder en 4 kanal Bil förstärkare

April 1

Hur man använder en 4 kanal Bil förstärkare


Oavsett om du har just installerat en ny fyrakanalsförstärkare eller har köpt en bil som redan har ett, kommer du att behöva veta hur man använder den. Inte justera förstärkaren ordentligt skulle kunna skada både förstärkare och andra stereokomponenter som är anslutna till det. Ta en stund att lära sig det rätta sättet att ställa in din förstärkare för optimal prestanda.

Instruktioner

1 Vet dina högtalare effektivitet. Den totala effekten av systemet moduleras delvis av talarna själva. Högtalare med en känslighet på 90 decibel eller högre anses i allmänhet effektiva för in-dash mottagare förstärkning. Om du använder subwoofers är 84 decibel effektivt för inneslutning i en liten, sluten låda. Ju mer ineffektiva högtalarna, desto högre måste du ställa in din förstärkare, vilket resulterar i större makt avfall. För att kompensera ineffektiva högtalare, överväga att innesluta dem i en mycket större låda om du kan avvara utrymmet.

2 Vet dina effektbehov. Förvänta dig inte stor bas av en förstärkare betyget under 150 watt. Vanligtvis kommer dessa typer av förstärkare öka din bil fabriks högtalare genom att förbättra deras frekvenser, men kommer att göra lite mer. Om du funderar på att driva en subwoofer effektivt se till att din förstärkare levererar åtminstone 75 procent av under rating. Så, om du driver fyra subs med en förstärkare uppskattas till 400 watt, då du får ungefär 100 watt per subwoofer. Om du har bara två subs som är klassade högre än detta, anser överbrygga din förstärkare med två kanaler för varje under, varigenom varje under med 200 watt. Se till att din förstärkare kan hantera högre motstånd som kommer från överbrygga det, eller du kommer att överhettas din utrustning.

3 Justera förstärkarens inställningar. Börja med att ställa in stereon till neutral genom att stänga av din equalizer och LOUDNESS. Centrera dina fade och balanskontroller. Om du har en crossover, dubbelkolla att den är inställd på rätt frekvens. Vänd ner alla dina förstärkarens vinster och stänga basen förstärkning, i förekommande fall. Nu börjar gradvis att vrida upp volymen tills du hör distorsion. Tillbaka volymen tills distorsionen är borta. Du har uppnått maximal signal till din förstärkare. Flytta till din förstärkare och öka sina vinster och basförstärkning tills distorsion uppstår. Tillbaka inställningarna tillräckligt låg för att stoppa distorsion och lämna dem där. Återgå till din mottagare och justera equalizer, ljudstyrka och balans inställningar. Din förstärkare är nu redo att rocka.

Tips

  • Se till att din förstärkare är 2 ohm stabil innan du försöker överbrygga sina kanaler. Undvik att vrida volymen upp till den punkt där högtalarna börjar snedvrida (spraka, oskärpa eller på annat sätt låter dåligt) eftersom detta sätter dem i fara för att blåsa.