Hur vill överföra Maps Google Earth till en Garmin Rino

March 21

När du överför kartor Google Earth i din Garmin Rino kan du komma åt data på handdatorn mobil GPS-enhet. Det är inte så enkelt som att flytta filer, men eftersom Rino inte automatiskt stöd för Google Earth filer. När filen är i rätt format, men flytta den är snabb nog att du kommer att vara på nästa äventyr på nolltid.

Garmin Rino filtyper

Garmin Rino, som alla GPS-enheten stöder endast vissa filtyper. Den stöder inte KML-filer, som är den typ standardfilen för Google Earth kartor. För att läsa Google Earth filer på Rino, ändra den till en typ av fil som Garmin kan tolka. Garmin Rino, som de flesta GPS-enheter stöder GPX filtypen.

Nedladdning av kartor Earth

För att exportera din karta från Google Earth, klicka på ikonen Arkiv och klicka sedan på "Exportera som KML." Om du vill att hela kartan, klicka på "hela kartan." Om inte, välj sedan det lager som du vill exportera. Klicka på "Export" och spara filen på din dator.

Omvandla filer

Eftersom Google Earth KML-filer inte stöds av Garmin Rino, konvertera filerna från KML till GPX. Många filkonverterare finns på nätet, inklusive KML2GPX, GPS Babel och GPSies konvertera. Att omvandla din karta väljer KML som ingång och GPX som utgången. Överför KML-fil du sparade och sedan starta konverteringen. Spara den konverterade GPX-filen till din dator.

Överför till Rino

För att ladda upp GPX-filen du har skapat till din Garmin Rino, först enheten måste vara ansluten till datorn med en mini USB till USB-kabel. När den är ansluten, kommer Garmin visas som en flyttbar enhet under "datorn". Öppna Garmin-enheten och sedan öppna GPX mappen. Dra GPX fil du konverteras och sparas i GPX mapp på Garmin. Ta Garmin från datorn och filen kommer att finnas tillgänglig på din Rino.

Om Rino har en kortplats för ett SD-kort kan du sätta in SD-kortet i datorn och sätta kartorna på SD-kortet. När du är klar, sätta tillbaka i Rino SD-kortet.