2002 Jeep Grand Cherokee mekaniska problem

December 7

2002 Jeep Grand Cherokee mekaniska problem


Enligt Automotive.com var 2002 Jeep Grand Cherokee rankas högre än genomsnittet i konsumentundersökningar för totala värde. Det fanns dock några vanliga mekaniska problem rapporterats med fordonet, vilket resulterade i återkallelser. Nedan är de vanligaste orsakerna till återkallanden på denna modell.

Bränsleinsprutningssystem

Den vanligaste rapporterade problem med 2002 Jeep Grand Cherokee var med bränsleinsprutningssystemet. På grund av ett konstruktionsfel på insugs- och avgasgrenrör, skulle stora mängder skräp in i motorn och täppa till # 3 cylinder. Detta kan resultera i dålig motorprestanda samt potentiellt orsaka en motorbrand. Återkallelsen utfärdades den 8 april 2002 och påverkade 1,115,322 enheter.

Kylfläkt

Den näst vanligaste mekaniskt fel var med kylfläkten. Plastbladen hos den elektriska fläkten skulle brytas av, piercing höljet och orsakar skador på motorn. Detta minns utfärdades den 8 juni var 2006. 189.479 enheter påverkade.

exteriör strålkastare

Den 13 mars 2006 har totalt 292,000 enheter återkallas för att överträda Federal Motor Vehicle Safety Standard NO. 108. Detta förutsätter att alla yttre strålkastare tillbehör utrustas med en bärnstensfärgad sido reflektor. Fordon utan dessa reflektorer inte är tillräckligt synlig för andra förare och därmed öka sannolikheten för en kollision.

Uppvärmda säten

Det fanns 103,409 enheter återkallade den 9 april 2009 på grund av ett fel i konstruktionen av den enhet som används i uppvärmda säten. Enheterna skulle överhettas och fatta eld, vilket resulterar i personskador eller skador på fordonet.