Nikon Coolpix 5400 Felsökning

September 10

Om du njuta av digitalkameror som är lätta att använda och samtidigt stödja avancerad digital fotografering, då kan du ha en Nikon Coolpix 5400. Nikon Coolpix 5400 är den omedelbara efterföljaren till Nikon Coolpix 5000 modell och har några extra funktioner, inklusive en 4x vidvinkel optisk zoom. Trots de nya funktionerna, kan Nikon Coolpix 5400 har en del problem.

Här är några felsökningstips för Nikon Coolpix 5400.

Lins felmeddelande

Du kan ha ett fel på LCD när du slår på din Nikon Coolpix 5400 som läser helt enkelt "Lens Error." Försök först några grundläggande steg. Stäng av kameran och slå på den igen. Ta bort och återinföra minneskortet. Om allt annat misslyckas, återställa kameran till standardinställningarna. För att göra detta, använd fyrvägs plattan och knappen för att bläddra till inställningsmenyn, Återställ allt.

Det kan också finnas en del skräp inuti kameran motorn. Knacka försiktigt på kameran på en mjuk, fast underlag och försök att slå på den igen.

Om inget av dessa alternativ fungerar, kan motorn som förflyttar linsen har misslyckats. Du kommer att behöva kontakta din lokala digitalkamera serviceverkstad eller Nikon för att avgöra om reparationer eller köpa en ny kamera är bättre tillvägagångssättet.

sensor Problem

Nikon Coolpix 5400 har haft problem med en LCD missfärgning medan i förhandsgranskningsläge. I vissa fall lila fläckar visas eller skärmen kommer att gå helt svart. När du trycker på avtryckaren, fäster kameran som det tar en bild, och kanske till och med blixten slocknar. Men bilderna missfärgad eller svart när visningsläget. LCD fungerar bra när du surfar de menyer och inställningar.

Detta beror på en felaktig sensor. Nikon har att ersätta denna del gratis, oavsett garantin eller kamerans status. Följ bara länken till tjänsten rådgivande nedan.

"AF" och "SB" Fel

När du trycker på avtryckaren för att ta en bild, AF och SB LED börjar blinka. När kameran gör detta, kan du inte ta en bild, i alla lägen, även om tidigare bilder kan ses.
Detta kan vara ett problem med hur kameran läser ljus. En snabb arbets runt är att sätta blixten i "avbryt" -läge. Blixtläget knappen sitter på framsidan av kameran. Du behöver bara klicka på blixtfunktionsknappen tills "avstängd blixt" visas. Detta gör att du kan åtminstone ta bilder i dagsljus.

För en mer permanent fix, måste du ta din kamera till en lokal digitalkamera verkstad eller Nikon-återförsäljare för att få en uppskattning på reparation.