Hur man byter oljetråget packning på en 1998 Jeep Grand Cherokee Laredo 4,0 Engine

March 5

Hur man byter oljetråget packning på en 1998 Jeep Grand Cherokee Laredo 4,0 Engine


Den oljetråget packning i 1998 Jeep Grand Cherokee Laredo 4.0L motorn är gjord av ett mjukt och flexibelt material för att täta utrymmet och förhindra oljeläckage mellan motorblocket och oljetråget. Över tiden kommer den höga / låga cykel temperaturen inuti motorn bära ner och slutligen brista packningen, vilket orsakar motorolja läcka. Du kan lösa problemet genom att ersätta oljetråget packningen i Cherokee Laredo.

Instruktioner

Ta bort oljetråget packning

1 Parkera din Cherokee på plan mark, stäng av motorn, byt till neutral växel och lossa den negativa (svarta) batteri kabel med en skiftnyckel.

2 Palla upp framför bilen med en domkraft och placera en domkraft stå på varje sida av Cherokee under ramen. Blockera bakhjulen.

3 Få under fordonet och placera en ren, stor drain pan under avtappningspluggen på motoroljetråget den. Lossa oljepåfyllningslocket på ventilkåpan ovanpå motorn och lossa oljetråget avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt oljan rinna i ca 15 minuter och ersätta avtappningspluggen. Täck tråget så att du kan återanvända oljan senare.

4 Koppla den främre avgasröret vid grenröret med en brytare bar och en socket. Loss den bakre delen av röret från galgen på den katalytiska omvandlaren och demontera avgasröret från fordonet.

5 Koppla kablarna från baksidan av startmotorsolenoiden (ovanpå starter) med en skiftnyckel och ta bort startmotorn med en spärr, spärr förlängning och ingångar.

6 Ta bell tillgång till bostäder skylten mellan den bakre delen av motorn och den främre delen av transmissionen med en spärr och uttag.

7 Koppla bort motorfästet från motorn med en spärr, socket och skiftnyckel om du behöver extra utrymme för att ta bort oljetråget. Lyft motorn med domkraft - precis tillräckligt för att få avslut måste du placera ett träblock mellan motorn och fästet - eller hålla motorn med ett jack stativ för stöd.

8 Lossa och ta bort oljetråget bultarna och ta bort oljetråget från motorn. Ta bort främre, bakre och sido pan packningar också. Håll 1/4 och 5/16-tums bultar organiserad och separat.

Installera oljetråget packning

9 Rengör anliggningsytorna på motorblocket och oljetråget och insidan av oljetråget. Använd en plastskrapa, förgasare renare och luddfritt butik trasor.

10 Applicera ett tjockt skikt av Permatex nr 2 till slutflikarna hos det främre packningen och installera packningen på undersidan av kamkedjans kåpan. Coat sido packningar med vaselin för att hjälpa dem att hålla i botten av motorblocket sedan installera. Applicera ett tjockt skikt av Permatex till slutflikarna på den bakre tätningspackning och montera den på spåret av den bakre ramlageröverfallet på baksidan av motorn.

11 Rengör oljetråget fästbultar med förgasare renare och en luddfri butik trasa.

12 Smörj oljetråget främre och bakre packning passande ytor med ren motorolja. Sätt försiktigt oljetråget på plats. Håll pannan på plats med ena handen och med den andra installera monteringsbultarna med fingrarna. Dra åt 1/4-tums bultar till 80 tum-pounds (9 Nm) och 5/16-tums bultar till 11 foot-pounds (15 Nm) med en stjärnmönster momentnyckel, lång spärr förlängning och ingångar.

13 Lyft motorn och avlägsna träblock eller stödfoten och säkra motorn till sitt fäste med spärr, socket och skiftnyckel.

14 Byt ut klockan tillgång till bostäder plattan med harskramla och ingångar.

15 Montera starter med spärr, spärr förlängning och uttag och anslut kablarna på baksidan av startmotorsolenoiden med nyckeln.

16 Byt ut främre avgasröret med breaker bar och uttag.

17 Sänk din Cherokee med ordet jack, tillämpa parkeringsbromsar, ta bort klossarna och fäst den negativa (svarta) batterikabeln med nyckeln.

18 Fyll motorn med olja och dra åt oljepåfyllningslocket. Provkör din Cherokee och kontrollera oljeläckage runt pannan.