Hur man reparerar en Sony 46 tums TV med Blue Haze

March 21

Hur man reparerar en Sony 46 tums TV med Blue Haze


Många av modellerna i Sonys sortiment av HD-LCD-TV kommer i 46-tumsmodellen storlek. När du tittar på video på din 46-tums Sony TV, kan du märka en blå dis eller oskärpa visas på TV som blockerar och förvränger bilden. Om detta händer, finns det flera felsökningssteg att följa innan du kontaktar Sony om en tjänst reparation.

Instruktioner

1 Stäng av Sony TV och lossa dess nätkabel.

2 Ta bort alla andra kablar som är anslutna till TV, inklusive komponent och HDMI-videokabel, och sedan vänta fem minuter.

3 Anslut videokablar tillbaka till TV: n och anslut TV: ns strömkabeln till ett annat eluttag. Slå sedan på TV: n för att se om den blå diset problemet kvarstår.

4 Stäng av TV: n igen och byt komponent eller HDMI-kablar med nya eller som du vet fungerar. Felaktiga videokablar kan ibland skapa ett blått dis distorsion på TV-skärmen.

5 Tryck på knappen "Källa" på fjärrkontrollen för att blanda mellan de olika inmatningslägen på din TV. Om den blå diset syns bara på vissa ingångar, kan du begränsa problemet ner till en specifik enhet, som en kabelbox eller DVD-spelare.

6 Tryck på "Meny" knappen på fjärrkontrollen och gå till "Bild" i huvudmenyn. Markera "Reset" alternativet med riktningsknapparna och tryck på "OK" för att helt återställa TV: ns bildinställningar.

7 Kontakta Sony om att skicka din tv i för servicereparationer om blåttogenomskinlighet problemet kvarstår. Om din TV är under garanti, kommer avgiften reparation täckas.