Hur man tar bort och ersätta en Vindrutetorkare Arm på en Mazda

February 17

Förhoppningsvis när du behöver reparationer av din bil, kommer du att ha tillgång till en mekaniker. Men det finns tillfällen när du behöver rätta till några saker på din Mazda på egen hand. Detta är anledningen till att alla ska kunna ta bort och ersätta en vindrutetorkare. När en torkar fel, kan det repa glaset eller skapa kostsamma skador. Informationen i denna artikel är inriktad mot att hjälpa dig att ta bort och ersätta en vindrutetorkare på din Mazda.

Instruktioner

1 Hitta de plastskydd på varje vridtorkar. Ta skruvmejsel och försiktigt bort. Leta muttrarna på undersidan av plasten. Ta bort båda muttrarna.

2 Dra torkar tillbaka så långt som möjligt, precis som att tvätta vindrutan. Flytta torkar upp och ned flera gånger för enkel borttagning. Ställ in gamla torkarna åt sidan och kontrollera vid basen av vindrutan. Där hittar du plast. Ta bort dessa, precis som du gjorde de första.

3 Ta bort skruvarna. Som du lägga undan plasthöljen, kommer du att upptäcka om ytterligare sex skruvar under. En efter en, med hjälp av skruvmejseln, ta bort dem alla. Vid denna punkt, kommer du att kunna se hur torkar är kopplad till motorn genom en enkel kulled. (Byt ut om det verkar slitna.)

4 Ta nya torkarna och vända steg du har gjort fram till nu. Innan du sätter nya armar på, se till att uttaget och armen är rena och fria från skräp. Använda en renare avsedd för bromsar.

5 Kontrollera med en mekaniker för de två första ändringar du gör på egen hand. Detta kommer att säkerställa att du inte missar något när du tar bort och byter ut torkar.

Tips

  • Ibland kan du inte behöver byta torkar. Du kommer att finna att en skärpning en eller två av de lösa skruvar kommer att få dina vindrutetorkare arbetar i perfekt ordning.
  • När du når till den inre delen av torkar, där du ser kulled, kan du se att armen har kommit ut. I detta fall, tryck armen tillbaka inuti. Torkar ska börja fungera perfekt.