Hur vill kolla Struts

May 24

Stagen på din bil är utformade för att absorbera stötar och ojämnheter i vägbanan för att ge dig smidig och bekväm ridning villkor. Om stöttorna är slitna eller skadade, kan detta skapa andra problem, till exempel snabbare slitage av däcken eller andra delar av upphängningssystemet. Enligt webbplatsen som anges nedan i avsnittet Resurser, bör du kontrollera dina stag minst en gång per år för några tecken på skador eller slitage.

Instruktioner

1 Promenera runt fordonet och kontrollera alla dina däck för några tecken på koppning, visar onormalt slitage på mitten av däcken eller på båda sidorna av däcken.

2 Använd en ficklampa och kontrollera på insidan av fälgar för några tecken på läckage från stöttorna.

3 Gå till varje hörn av bilen och tryck ner på fender, släpp sedan och märker hur många gånger bilen studsar. Om det är mer än en gång, dina stöttor behöver bytas ut.

4 Kör fordonet och kontrollera om det finns tecken på bottenkänning vid körning över ett dopp i vägen eller när du stoppar. Om detta händer, dina stöttor måste bytas ut.

5 Kontrollera om det finns tecken på drivande eller svajar när du kör din bil. Detta kommer också att vara en indikation på att dina stöttor måste bytas ut.